Meditatia este o modalitate eficienta de a obtine o stare de relaxare profunda in tot corpul. Aceasta functioneaza ca un antrenament mental, mai ales ca reduce stresul, anxietatea si inlatura toate gandurile negative. Invata din acest articol cum sa meditezi si cum poti capata mereu o stare de bine, indiferent de situatia in care va aflati.
La inceput, este nevoie de putina rabdare si practica pentru a gasi linistea. Un prim secret este sa actionezi mereu in acelasi mod, astfel incat sa devina o rutina. Corpul va percepe si accepta din ce in ce mai usor starea de calm pe care i-o oferiti. Acest ghid iti arata cum sa invatati cat mai rapid cum sa meditezi corect, eficient.
1. Alege un loc linistit
Ai grija sa nu fiti deranjai, nici de alte persoane, nici de zgomotele din jur, nici de telefonul care poate suna in orice moment.
2. Poarta haine confortabile
Corpul se raceste rapid atunci cand nu se afla in miscare. Nu uita sa porti haine moi si calde si, eventual, o esarfa la gat si sosete groase.
3. Gasirea unei pozitii confortabile
Indiferent daca stai pe scaun, in picioare, intins sau in pozitia lotus, trebuie sa te simti cat mai confortabil. O perna sau un scaun cu burete comod te pot ajuta sa te mentii stabil si relaxat.
4. Postura verticala
Indreapta coloana vertebrala, inclina barbia usor spre piept si relaxeaza umerii. Ulterior, pune-ti mainile pe genunchi sau pe coapse, fara sa te incordezi, iar apoi poti respira liber.
5. Setarea alarmei
Incepe cu 5 minute de meditatie, apoi creste treptat durata pana la 10 minute, in momentul in care incepe sa te simti confortabil. De asemenea, poti face o scurta pauza de mindfulness si apoi sa continui sa meditezi cateva minute. In acest fel, vei dezvolta capacitatea de concentrare a atentiei si va fi din ce in ce mai usor sa meditezi mai mult in fiecare zi.
6. Inceperea meditatiei – a deveni constient de respiratie
In meditatie, respiratia este folosita pentru a calma si relaxa totul. Mintea noastra rataceste intre trecut si viitor. Daca intampinati dificultati in urmarirea respiratiei, concentrati-va atentia pe o anumita parte a corpului. Dupa eliberare, simtiti in mod constient acea parte a corpului si percepeti senzatiile. Dupa aceasta calatorie prin toate partile corpului, extindeti aceasta perceptie catre intregul corp.
7. Lasa-ti gandurile sa rataceasca
Accepta orice ganduri care vine, dar nu face o prioritate din ele, ci doar observa-le. Cu alte cuvinte, accepta gandurile si lasa-le sa treaca cat mai natural. Daca vei reusi sa le eliberezi, meditatia a reusit.
Invata din acest articol cum sa meditezi, iar daca vrei sa afli si mai multe trucuri, La Vibratii Inalte ai putea gasi tot ceea ce ai nevoie.