A sosit sezonul deserturilor cu fructe

Pe măsură ce vremea se încălzește și zilele se lungesc, cu toții așteptăm cu nerăbdare să mâncăm mai multe fructe proaspete. Și nu vorbim doar de mere și banane aici – există o lume întreagă de fructe pe care le puteți încorpora în dieta dumneavoastră. Fructe de pădure, citrice, pepeni, pere… lista poate continua la nesfârșit!

Deserturile cu fructe sunt o modalitate excelentă de a încheia o masă, fie că sunteți în căutarea a ceva dulce și ușor sau a ceva cu un pic mai multă greutate.

Deserturile cu fructe variază de la simple mere coapte până la tarte cu fructe mai complexe, budinci și plăcinte. Cea mai bună parte este că toate sunt făcute cu ingrediente proaspete, astfel încât veți obține întotdeauna cea mai bună aromă posibilă.

Cel mai popular desert este tarta de mere

Folosiți merele și acoperiți-le cu zahăr cu scorțișoară înainte de a le coace până când devin aurii și crocante pe margini. Sunt ca niște mici bucățele de rai!

Tartele de fructe sunt o modalitate excelentă de a folosi fructele în exces și de a face ceva delicios în același timp. Sunt ușor de preparat și pot fi făcute cu aproape orice tip de fructe pe care le aveți la îndemână.

Cel mai bun mod de a începe să faci o tartă cu fructe este să faci o crustă care să reziste bine în cuptor. Există multe tipuri diferite de cruste pe care le puteți folosi însă mai toate necesită o anume îndemânare la pregătire.

Odată ce ți-ai ales tipul de crustă, este timpul să adaugi umplutura în ea. Această parte este foarte amuzantă pentru că ai la dispoziție atât de multe opțiuni! Unii oameni preferă jeleul, în timp ce alții preferă crema de frișcă sau toppingul de frișcă în schimb. Dacă a mai rămas loc în tava de tartă după ce ați adăugat stratul de crustă, atunci luați în considerare adăugarea unui alt strat, cum ar fi fructe de pădure sau cireșe, înainte de a le coace până la perfecțiunea aurie!

Deserturi dulci și ușoare – tartele cu fructe

Tartele de fructe pot fi făcute din aproape orice fel de fructe și, de obicei, sunt făcute cu o crustă de patiserie dulce. Unii oameni preferă să își facă singuri crusta de patiserie, dar există și o mulțime de opțiuni prefabricate disponibile la majoritatea magazinelor alimentare.

Tartele cu fructe sunt adesea servite calde, cu frișcă sau înghețată. Ele pot fi servite și reci – sau chiar pot fi păstrate la congelator! Dacă doriți să încercați ceva diferit, de ce nu încercați să faceți un frumos parfait cu straturi de tort și fructe?

Puteți încerca de asemenea tartele de la Chez Odette, aveți multiple variante delicioase la dispoziție!

– Tartă vegană cu ciocolată, migdale și fructe de pădure – cu blat de migdale, fulgi de cocos, umplutură de ciocolată neagă şi lapte de cocos. Gustul dulce-acrişor este dat de fructele de pădure scufunate în crema de ciocolată.

– Tarta cu rubarbă și căpșuni –

– Tarte cu ciocolată și caramel sărat – tarte franțuzești cu ciocolată neagră si caramel sărat. Ce poate fi mai bun decât o crustă fragedă, umplută din abundență cu caramel sărat onctuos și acoperit din plin cu cremă de ciocolată neagră, intensă?

Posibilitățile sunt nelimitate atunci când vine vorba de tartele cu fructe. Variantele de tarte sărate le-ai putea comanda chiar și ca aperitiv sau cele dulci ca desert după de cină!

Lasă un comentariu