joi, decembrie 5, 2024

Afla de la Omnicredit cum iti poti proteja firma de dezechilibrele economice

Un subiect de actualitate care se afla pe buzele tuturor specialistilor in finante si economie, inflatia este un fenomen de mare anvergura care poate afecta pe oricine, de la persoane fizice, la juridice. Este important ca in aceste situatii, sa existe un plan de preventie care sa ofere solutii prin care efectele ei sa se mentina la un nivel cat mai mic. In caz contrar, repercusiunile vor fi greu de suportat sau ameliorat ulterior.

Afla mai multe despre impactul inflatiei asupra companiilor si invata cu Omnicredit cum sa o gestionezi cat mai eficient, indiferent de nivelul la care ajunge rata.

Ce este inflatia? Cum se calculeaza rata de inflatie?

Caracterizata ca fiind un dezechilibru pe plan economic, aceasta este reprezentata de o crestere generala a preturilor pentru orice element existent pe piata, determinand o scadere transanta a puterii de cumparare pentru fiecare persoana in parte, indiferent de pozitie, statut sau alte aspecte de acest tip. Cu alte cuvinte, afecteaza in mod direct si companiile, oricare ar fi nivelul lor de activitate.

In functie de rapiditatea de crestere, inflatia poate fi de mai multe tipuri, linistita, galopanta, moderata, criza inflationista sau hiperinflatie. Rata pentru cea dintai este de maxim 3%, in timp ce, in cel mai negru scenariu, poate ajunge la cresteri de peste 50%.

Dar ca sa putem intelege mai bine fenomenul, trebuie sa stabilim cum se calculeaza concret acest indicator. Rata de inflatie reprezinta, in mod procentual, cu cat cresc preturile intr-un anumit interval de timp. La nivel global se efectueaza aceeasi metoda de calcul complexa, realizata de institutii de specialitate, care pot determina o valoare aproximativa a acesteia, in functie de context.

Cum se rasfrang efectele inflatiei asupra companiei tale?

Daca nu sunt luate masuri in timp util, sansele instalarii unei crize economice interne sunt foarte mari, care de multe ori poate fi ireversibila. In primul rand, scumpirile eminente ale unor chestiuni de baza, cum sunt combustibilii sau energia, genereaza obligativitatea de a se majora salarii si alte cheltuieli de maxima necesitate. In mod direct, va fi nevoie de o ajustare a preturilor si a ofertei, urmate de o scadere a profiturilor. Pe scurt, inflatia este un pericol pentru bugetul general al companiei tale si de aceea este nevoie sa ai mereu la dispozitie un plan de urgenta pe care sa il poti pune rapid in aplicare pentru a reduce riscurile.

Care sunt cauzele care conduc la aparitia acestei situatii?

Exista foarte multi factori care pot determina instalarea unui dezechilibru financiar major, dintre care cele mai frecvente se pot reflecta in: metode si masuri ineficiente ale politicilor fiscale si monetare adoptate de guverne, evenimente globale neprevazute, scumpiri ale materiilor prime, fluctuatii monetare bruste, crize economice sau sanitare, cresterea cererii pe piata, anumite probleme de ordin logistic, etc. De cele mai multe ori, poate exista un cumul de factori care au dus la aparitia inflatiei, insa este de datoria entitatilor specializate sa actionez cat mai rapid si eficient in  restabilirea echilibrului cat mai aproape de nivelul initial.

Ce poti face pentru ca firma ta sa nu aiba de suferit?

Exista cateva reguli de care poti tine cont pentru a preintampina cat mai eficient acest fenomen. Elimina din timp cheltuielile care nu sunt neaparat necesare, bazeaza-te mai mult pe tehnologie si automatizeaza acele procedee care permit acest lucru, fa investitii doar in urma unei analize precoce a pietei si ofertelor, astfel incat sa ai garantia unui randament bun si, nu in ultimul rand, beneficieze de avantajele surselor de finantare alternativa oferite de Omnicredit, cum sunt factoring-ul si scontarea.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
mutari mobila
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
Clinica stomatologie Bucuresti