Alba-neagra cu moțiunea de cenzură

Alba-neagra este un joc de noroc care are ca scop să te păcălească. Un ins bun de gură și iute de mână îți plimbă în fața ochilor trei cercuri negre, dintre care numai unul are pe fața interioară un punct alb. Regula este simplă. ”Asta e alba, asta e neagra, asta are, asta n-are, asta e câștigătoare!”. Acest text e rostit de dealerul de ocazie care te fraierește și te lasă fără bani.

Alba-neagra este logica acestui Parlament votat în 2020. Toți politicienii vor să ne fraierească. Să ne spună că alba lor e câștigătoare. Adică, ăilalți au neagra necâștigătoare.

Alba-neagra se numește și tehnica de adormire a simțurilor. Se manevrează situația încât să ai iluzia că vei câștiga.

Parlamentarii joacă alba-neagra cu noi, cu o dexteritate care l-ar face invidios și pe cel mai abil jucător de mahala. Adică ei plimbă textul unei moțiuni iar cei din birourile permanente se fac că nu vin la vot.

Ludovic Orban joacă și el alba-neagra, golănește, cu țigara în colțul gurii. Bagă textul ăla de mahala, asta e moțiunea, asta e Constituția… Constituția e câștigătoare. Adică totul se învârte în jurul ideii că fără votul birourilor permanente nu poți citi moțiunea în Parlament. În mod cert, Ludovic Orban se înșeală. În mod clar, dacă nu este cvorum, nu e normal să duci o moțiune. În fond, o moțiune de cenzură nu se depune contra unui prim-ministru. Se depune contra întregului Guvern.

Alba-neagra, sport național

Ce rost mai are moțiunea dacă miniștrii USRPLUS au demisiona? Noul guvern va trebui în 45 de zile să vină să ceară votul de încredere.

Azi, legea consumatorului vulnerabil a fost votată. Va intra în vigoare la 1 noiembrie. Teoretic, cei ce au venituri nete sub 3100 RON lunar ar putea beneficia de suportarea unei treimi din factură de către stat.

Totuși, măsura nu va fi bună. Apartamentele sunt pe numele unor persoane cu venituri mici, iar cei ce locuiesc acolo vor consuma mult, vor avea venituri mari și vor plăti puțin. Cei care vor închiria vor suporta costurile mari, fiindcă proprietarii nu au scutiri. Deci, măsura este proastă, adică nu rezolvă problema decât într-o mică măsură. Se va ajunge la situația în care statul ăi va ajuta tot pe cei cu posibilități, iar cei fără posibilități vor rămâne tot în criză.

Deci, tot un fel de alba-neagra!

Lasă un comentariu