Alegerile pentru șefia USRPLUS în impas

Alegerile pentru șefia USRPLUS se află în impas. La conducerea partidului creat prin fuziunea USR cu PLUS s-au înscris Dan Barna, șeful USR, Dacian Cioloș, șeful PLUS și Irineu Darău.

Alegerile pentru șefia USRPLUS s-au oprit din cauza unor suspiciuni de fraudă. USRPLUS care a predicat corectitudinea digitalizării totale a României, inclusiv în alegeri, pentru evitarea fraudelor, a ajuns să reclame fraude.

Alegerile s-au oprit, concret, fiindcă platforma de vot nu a funcționat corect. Platforma trebuia să trimită un link de vot pentru fiecare membru de partid care a avea cotizația plătită inclusiv în luna aprilie 2021. Adică în momentul ultimei actualizări a registrului electoral.

Alegerile au început ieri, 15 septembrie 2021, la ora 10. După câteva ore, s-a constatat că au primit link pentru vot și cei care nu aveau dreptul. Este vorba de câteva mii de persoane. Votul trebuia să se desfășoare on-line, până pe 22 septembrie 2021. Azi, joi 16 septembrie, s-a reluat votul, care se va încheia pe 23 septembrie 2021.

Alegerile din USRPLUS: suspiciuni de fraudă, diensiuni

În USRPLUS, există deja o serie de disensiuni interne. Cosette Chichirău de la Iași a reclamat fraude de mai multe ori, la alegeri interne. Și ea a fost acuzată că a fost votată la filiala Iași în condiții nu tocmai corecte.

Irineu Darău a reluat ideea că mii de persoane au primit link de vot, fără să aibă dreptul. Dan Barna a dus la degradarea imaginii USRPLUS. Dacian Cioloș este mai bine văzut de către Comisia Europeană, dar și de români în general. Dan Barna este controversat și pentru că nu a reușit să prindă turul II al alegerilor prezidențiale în 2019.

Dan Barna este criticat și pentru multe numiri controversate, care nu rspectă profesionalismul, transparența. Ba chiar au fost suspiciuni de probleme de natură penală la unii oameni din USRPLUS propuși pentru funcții publice.

Nu se poate estima cine este favorit, dar la capitolul imagine, Dacian Cioloș stă cel mai bine.

Lasă un comentariu