Garda Naţională de Mediu a anunţat că există o obligaţie legală ca abrozia să fie îndepărtată de pe terenurile intravilane şi extravilane de către cei care le deţin sau administrează.
Obligaţia legală le revine atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice, însă limitele sancţiunilor diferă în cazul acestora.
”Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea 62/2018 sunt reprezentate de amenzi de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice prevăzute la art. 3 din lege. Verificarea şi identificarea terenurilor infestate, de pe raza teritorială a unităţilor administrativ-teritoriale, se efectuează de către autorităţile administraţiei publice locale, prin agenţii agricoli angajaţi sau persoanele din cadrul acestora, desemnate prin dispoziţie a primarului. Modul în care se face prevenirea sau combaterea buruienii este lăsat la latitudinea proprietarilor şi administratorilor de terenuri extravilane sau intravilane”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.
Alergia la ambrozie pot fi uneori extrem de severă. Din păcate nu există tratamente pentru alergiile la ambrozie dar există o serie de modalităţi prin care poate fi redus disconfortul.