Arafat și Cîțu au ordonat amenzi haotice în pandemie, agenții de poliție suportă consecințele

Raed Arafat a demonstrat că nu a înțeles nimic din democrația europeană, rămânând la nivelul cămilelor din țara de unde a venit în România. Nu contează dacă ești din Palestina sau din buricul Bucureștiului, contează, dacă ești demnitar român să cunoști legile țării, indiferent dacă ești cetățean prin naștere sau prin dobândirea cetățeniei.

Ori, Raed Arafat a ordonat amenzi din orice. Așa agenții de poliție au dat năvală ca migratorii arabi, maghiari, mongoli asupra Europei în zorii Evului Mediu și au amendat haotic în dreapta și în stânga.

Când Justiția a început să facă dreptate, cheltuielile de judecată au căzut în sarcina agenților care au semnat procesele verbale. A fost cazul unei agente de poliție din Bistrița Năsăud care s-a trezit că e bună de plată după ce contravenientul a contestat amenda în instanță și instanța a anulat amenda. Polițista a trebuit să plătească cheltuieli de judecată care îi depășeau cu mai mult de 50% salariul lunar.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că ecest lucru nu este normal și a tras un semnal de alarmă: „Pe fondul mãsurilor legislative luate, atunci, în vitezã, al campaniilor de presã agresive, al dispozitiilor prezidentiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicatiilor pretioase primite, vreme îndelungatã, searã de searã, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum si al presiunii psihologice instituite de cãtre sefii ierarhici asupra politistilor, o colegã mai putin experimentatã a aplicat o sanctiune contraventionalã administratorului unei terase care functiona dupã ora 22.00. Instanta de judecatã a anulat procesul-verbal si a obligat IPJ la plata a peste 1.000 lei cheltuieli de judecatã. Comisia de cercetare administrativã a IPJ i-a imputat agentei de politie suma respectivã, care reprezintã mai mult de jumãtate din salariul ei de functie pe o lunã, fapt pentru care colega noastrã s-a adresat sindicatului pentru asistentã juridicã (apãrare)”.

Acum, toată lumea știe chiar și cei mai înfocați adepți ai lui Raed Arafat că el era „Comandantul operațiunii”… Chiar și cel mai slugarnic supus al lui Florin Cîțu știe că Florin Cîțu a acționat ca un idiot când a cumpărat vaccinuri inutile din banii noștri, așa ca să-l pupe pe pletele alea unsuoroase tanti Ursula când venea în vizită la București.

Presedintele SNPPC, Vasile Zelca spune indirect că legile în România în vremea pandemiei se făceau după toanele șefilor:

„Asa se întâmplã când ai niste sefi obedienti, politruci de doi lei, care cer tot timpul sã dai amenzi, ca sã vadã lumea ce mare scofalã a fãcut Guvernul cu interdictiile pe care le-a dat. Institutia nu trebuie sã se mai grãbeascã sã se ploconeascã în fata politicului. Aproape toate ordonantele pe care le-a dat Guvernul pe Legea 55/2020 au fost declarate neconstitutionale. În urmã cu vreo trei sãptãmâni, Camera Deputatilor a legiferat anularea tuturor sanctiunilor date la frontierã celor care nu si-au declarat domiciliile unde îsi vor petrece izolarea sau carantinarea. Deci totul a fost o prostie crasã. Iar acum vedem cã institutiile MAI nu-si asumã niste responsabilitãti. Sefii de la IPJ Bistrita Nãsãud spun cã politista nu trebuia sã aplice sanctiunea, dar, cand a aplicat-o, s-au lãudat cu ea la Bucuresti. Obligatia sefilor este sã facã instructajul politistilor, sã-i îndrume, sã-i coordoneze si sã-i controleze”…

Da, Raed Arafat a procedat ca un vechil de moșie, Florin Cîțu la fel, ăștia și-au bătut joc de o țară întreagă, aplaudați de presă…Sincer, după atâta experiență, cam 20 de ani de muncă în România și cam tot atâția de școală, am avut impresia că România în pandemie a fost un fel de Teritoriile Palestiniene Ocupate, Cis-Iordania, Fâșia Gaza, nu o țară membră a Uniunii Europene… Arafat și slugile lui măcar niște scuze ar putea să ceară și ei.. oricum sunt oameni care plătesc nevinovați toate prostiile făcute de „Comandant”, „Premier”, „Ministrul de Interne” în pandemie…

În mod normal, toți amicii lui Arafat și Cîțu ar trebui să scoată bani din buzunar și să plătească amenzile date aiurea de Poliție la presiunea habarniștilor șefi… A propos, Lucian Bode și Ion Marcel vela nu au fost și e Ministri de interne cumva?

Deci, Justiția din România a demonstrat: slugile care au vrut să-și mulțumească vechilii (Arafat și gașca lui) au ordonat amenzi cu care să se laude. Acum, unii au tras foloasele iar agenții de Poliție trag ponoasele…

Să încheiem tot cu opinia Sindicatului Polițișților: „În primul rând, nu s-a respectat nimic din OG 2/2002, privind aplicarea sanctiunilor contraventionale, care spune cã orice act normativ sanctionatoriu devine aplicabil dupã cel putin 15 zile de la emiterea lui, tocmai ca sã existe o perioadã de conformare. Nu poti sã dai azi o ordonantã cã de mâine o societate comercialã trebuie sã aibã paravan de Plexiglas, de exemplu. Nu poti sã dai la 10 noaptea o lege ca, de la 12 noaptea, sã-l omori pe om cã nu are nu stiu ce..”

Se pare că în România lui Raed Arafat s-au putut multe… sperăm să își facă Justiția treaba.. să vedem și noi ce s-a furat și cât s-a furat…că de furat, Slavă Domnului, au furat ăștia de au rupt…

Lasă un comentariu