Aseară, fotbalul românesc a murit…

Aseară, putem spune că fotbalul românesc de echipă națională a murit. Am scris articolul de aseară înainte de meci. Am spus acolo că șansele de victorie erau nule. Ai noștri nu m-au dezamăgit și au jucat la fel de prost și au luat trei goluri.

Evident, nu m-am uitat la meci. Am văzut ce s-a spus la capătul unei partide când fanii i-au aplaudat pe adversari.

Sunt trecut de 40 de ani, sincer nu am auzit vreodată să se fi întâmplat asta. Din 2002 nu am mai urmărit naționala, am auzit de victorii, de înfrângeri, dar o rușine mai mare ca aseară nu s-a auzit.

Clar jucătorii au o mare parte din vină, dar nu sunt singurii. Sper ca acum să vedem demisii în masă, retrageri de onoare și începerea reconstrucției.

În mod normal, naționala ar trebui să se retragă din orice competiție oficială. Trebuie creată o echipă de la 0. 2026 este destul de departe. Până prin 2024, deci cam două-trei sezoane de acum încolo, e timp să se creeze o națională de oameni responsabili. Totul e numai să vrea Federația, Liga, Președinții, Patronii și Antrenorii. Dacă va pricepe cineva că fără reconstrucție de la 0 nu faci nimic, de bine, dacă nu, vom fi ceea ce erau Liechtenstein, Feroe, San Marino când jucau cu Generația de Aur…

Lasă un comentariu