Asociația Răsăritul de Argint: seniorii pot face mișcare online GRATUIT

Asociația Răsăritul de Argint vine în ajutorul vârstnicilor cu proiectul Yoga Ușoară pentru Seniori, un program complet de 3 luni de zile în care seniorii pot face gratuit exerciții ușoare de mobilitate și respirație.

În fiecare zi de luni a săptămânii, de la ora 10 dimineața, facem mișcare pentru sănătate, chiar de acasă, online. În programul de 12 săptămâni de Yoga Ușoară pentru Seniori vom lucra la menținerea în formă a corpului, a creierului și a stării de bine generale.

Învățăm cum se practică yoga progresiv, după un plan bine structurat, pentru a putea la final cuantifica progresul și beneficiile.

De ce yoga?

Seniorii, care de multe ori se confruntă cu dureri cronice, probleme ale articulațiilor, dificultăți în menținerea echilibrului și alte limitări fizice pot găsi alinare și sprijin în introducerea în rutina zilnică sau săptămânală a exercițiilor yoga, mai mult decât în exercițiile clasice de gimnastică.

Efecte pozitive ale practicii yoga:

Îmbunătățirea capacității pulmonare – respirație ușoară Creșterea flexibilității și a mobilității generale Articulații sănătoase

Reducerea hipertensiunii arteriale și riscului de atac de cord Reducerea anxietății

Îmbunătățirea memoriei

Yoga e o practică care îndeamnă la un dialog autentic între nevoile fizice și psihice ale organismului. Yoga e abilitatea de a face alegeri mai potrivite pentru mintea, trupul și spiritul fiecărui individ în parte, indiferent de nivelul de experiență, stil de viață sau vârstă.

Informații program:

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a Asociației Răsăritul de Argint Înscrieri pe mail acasa@rasarituldeargint.ro

Limita de vârstă este 55+

Necesar – aplicația Zoom (un voluntar al Asociației Răsăritul de Argint va ajuta seniorii să downloadeze aplicația)

Program conceput de instructorul acreditat Desiree Halaseh – Samasti Explore & Retreat Mai multe despre Asociația Răsăritul de Argint puteți afla AICI.

Lasă un comentariu