miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăȘtiri ExterneAssociated Press a concediat...

Associated Press a concediat un reporter care a relatat că racheta căzută în Polonia a fost rusească

Associated Press s-a disociat de reporterul care a relatat faptul că racheta care a ucis 2 polonezi, venită din Ucraina ar fi fost trasă de forțele ruse. Jurnalistul a dat o informație bazată pe o sursă anonimă care atribuia Rusiei racheta trasă. A doua zi, s-a publicat o erată, potrivit căreia, ucrainenii ar fi tras cu o rachetă fabricată în Rusia contra unor rachete rusești, dar deja informația inițială fusese „luată de bună” de zeci, sute sau mii de publicații clasice sau on-line.

Purtătorul de cuvânt al Associated Press Lauren Easton s-a referit la faptul că mereu, AP a impus „standarde şi practici editoriale riguroase”, deci, încălcările se sancționează: „Pentru a ne asigura că reportajele noastre sunt exacte, corecte şi bazate pe fapte, respectăm şi aplicăm aceste standarde, inclusiv în ceea ce priveşte utilizarea surselor anonime. Atunci când standardele noastre sunt încălcate, trebuie să luăm măsurile necesare pentru a proteja integritatea reportajului de ştiri. Nu luăm aceste decizii cu uşurinţă şi nici nu ne bazăm pe incidente izolate”.

Știrea care a determinat decizia AP de a-și concedia jurnalistul a fost preluată de multe agenții de presă. În cele din urmă, nici măcar Polonia nu a recunoscut că racheta ar fi venit din Rusia, iar dinspre NATO a venit informarea că ucrainenii ar fi introdus greșit coordonatele rachetei care trebuia să intercepteze rachete rusești și a ajuns pe teritoriul Poloniei.

Evident, numai Volodimir Zelenski susține că racheta ar fi fost una rusească.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.