AUR organizează un protest pe 2 octombrie 2021

AUR s-a decis să organizeze un protest în Piața Universității, sâmbătă, 2 octombrie 2021, la ora 17.00.

Pe o rețea de socializare, copreședintele AUR deputatul George Simion a declarat:

” Venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți

AUR, prin George Simion a trecut la invitarea oamenilor la proteste direct de la tereasele Bucureștiului.

AUR a început protestul în Parlament și vrea să îl continue în stradă. AUR a reușit să atragă electoratul tradițional al PUNR, UNPR, PRM. Evident, mai sunt și simpatizanții extremei drepte, pe care prevederile legale nu îi lasă să își facă partide. Și nici să ia parte la alegeri.

Electoratul AUR de azi a fost mereu în siajul PSD. Este clar că AUR se află în siajul PSD. PSD a vrut să arate că este un partid european și pentru a fi primit în Internaționala Socialistă a decis să abandoneze retorica naționalistă. Pentru PSD e convenabil să lase AUR să se ocupe de asta.

Este clar că AUR nu va putea avea vreodată majoritate în România. AUR știe că are procentele de care o coaliție conservatoare în România are nevoie. În România, nu mai există stânga. Dreapta liberală este compusă din PNL și USRPLUS. Dreapta conservatoare este compusă din PSD și AUR.

Cine mai crede că PSD e de stânga, ori e naiv, ori nu a văzut la televizor decât meciuri de fotbal și telenovele spaniole proaste.

PSD și AUR nu se tem atât de PNL și USRPLUS, cât se tem de reactivarea stângii românești.

AUR nu a învățat să fie partid parlametar

AUR e ca o galerie de fotbal care așteaptă meciul. Fumigenele, huiduielile și protestele sunt felul lor de a fi. Deja sunt de 7-8 luni în Parlament și nu au făcut nimic notabil. În afară de circ bineînțeles.

Dovada că am dreptate, este că nici până acum nu au o temă pentru protest. Este clar că așteaptă să le vină subiectul. Ca partid parlamentar ar trebui să aibă personalitate. În afara de o retorică populistă, de accente de extremă dreaptă, conservatorism cu accente religioase, AUR nu are nimic altceva de spus. George Simion spune că indiferent de motiv, oamenii trebuie să vină la protest:

AUR protestează, indiferent de mesaj

Un mesaj pentru toți românii care s-au săturat de restricții, s-au săturat de facturile de la gaze, de la curent, de la energie: haideți să ne unim!

Toți românii trebuie să iasă în stradă pe 2 octombrie: părinții care nu sunt mulțumiți de ce li se întâmplă copiilor, studenții care nu sunt primiți în cămine, cei care au primit facturi de două sau trei ori mai mari, românii care nu au unde să-și vândă marfa sau cei care sunt dați afară de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat, toți cei care s-au săturat de Florin Cîțu și de acest Guvern de incompetenți, ieșiți în stradă cu toții (…)Veniți la București, să terminăm cu sistemul”.

Oare a auzit George Simion de celebrul Hyde Park din Londra? Acolo te duci, îți iei un tomberon sau o cutie și te apuci să urli ce vrei. Numai că niciun parlamentar britanic din Camera Comunelor sau din Camera Lorzilor nu vine să urle pe cutie. George Simion este parlamentar, deci, „La noblesse oblige….” Ar trebui să vină clar cu idei, fiindcă George Simion și partidul lui au o părticică din puterea politică. Adică sunt o parte din sistem. Primesc bani din subvenții politice să lucreze. Primesc salarii parlamentarii din partidul lui. Nu mai vorbesc de cheltuielile forfetare. George Simion trebuie să își expună ideile în Parlament. Să facă proiecte de legi. Să arate că face treabă și nu este lăsat. Abia atunci ai dreptul moral să protestezi. Când cosntați că nu ești lăsat să faci treabă.

George Simion se dă specialist în Istorie. Numai că s-a făcut de râs când o admiratoare l-a întrebat ceva legat de istorie, iar George Simion s-a făcut că plouă. George Simion confundă Parlamentul cu galeriile de fotbal pe unde și-a făcut veacul când alții stăteau zile în șir prin arhive și biblioteci.

Un comentariu la „AUR organizează un protest pe 2 octombrie 2021”

Lasă un comentariu