Avizul negativ, emblema Guvernului Cioloș

Avizul negativ a fost embema Guvernului Cioloș II. Marți, 19 octombrie, Comisiile Parlamentare au audiat membrii Guvernului propus de Dacian Cioloș. Numai Cătălin Drulă a obținut aviz favorabil.

Avizul Comisiilor este pur consultativ. El dă, teoretic o tendință la votul din plen, dar nu-l poate influența

Avizul negativ înseamnă că specialiștii din Parlament nu sunt de acord cu răspunsurile primite. Iulia Popovici, Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Stelian Ion, Oana Țoiu, Corina Atanasiu și toți ceilalți miniștri propuși au primit avize negative.

Avizul negativ dă emoții mâine în Parlament. Practic, Dacian Cioloș este posibil să nu treacă proba votului. În primul rând, faptul că vine cu Stelian Ion și Ioana Mihăilă, miniștri în Cabinetul Cîțu deja criticați pentru prestațiile lor nu este o notă bună în fața parșamentarilor.

Greu de crezut că PSD, UDMR, AUR ar vota cu USR. PNL a spus că nu va vota Guvernul. Practic, PNL a refuzat ideea ca Dacian Cioloș să formeze o majoritate.

Ludovic Orban nu a declarat nimic dacă există o disidență în PNL care ar susține un Cabinet Cioloș.

Președintele României va încerca probabil să desemneze un alt premier, probabil de la PNL și probabil Florin Cîțu. Nu ar fi exclu nici varianta Dan Vîlceanu sau Nicolae Ciucă.

Nu este exclusă nici propunerea stării de urgență pe care Parlamentul să o voteze ăn 5 zile. Atunci, chiar interimar, Guvernul Cîțu ar putea conduce cu mandat prelungit.

Președintele Iohannis vrea în continuare să aibă un guvern prietenos.

Miercuri la ora 10, Parlamentul va da votul pentru Guvernul Cioloș. Este suspect de multă liniște în politica românească. O fi liniștea dinaintea furtunii?

Lasă un comentariu