Probabil ca oricine cunoaste faptul ca vinul, atat timp cat este consumat in cantitati moderate, poate fi benefic pentru sanatate. Important este ca fiecare persoana sa consume vinul intr-un mod responsabil, avand un stil de viata sanatos si echilibrat. Este bine cunoscut faptul ca locuitorii unor tari precum Italia, Franta sau Spania traiesc mai mult ca britanicii de exemplu, care adesea se confrunta cu probleme cardiace.
De asemenea, exista numeroase studii care arata ca persoanele care consuma vin in cantitati moderate reduc riscul de a se confrunta cu afectiuni cardiovasculare cu pana la 25%, acesta fiind unul dintre cele mai mari beneficii aduse sanatatii. Vinul contine antioxidanti care sunt mult mai eficienti decat vitamine precum C sau E si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Mai mult, combinatia intre alcool si polifenoli are un efect antiinflamator similar cu cel al aspirinei.
Un alt avantaj pe care merita sa il amintim este acela ca vinul poate avea un efect benefic si asupra nivelului de colesterol, ceea ce, din nou, tine la distanta probleme de natura cardiaca. Cine obisnuieste sa consume vin poate avea mai multa grija cu privire la silueta sa si poate tine la distanta problema obezitatii, fapt datorat polifenolilor.
Important este si faptul ca servirea ocazionala a unui pahar de vin alb sau rosu poate imbunatati nivelul zaharului din sange si poate reduce riscul de diabet de tip 2.
De asemenea, resveratrolul, o substanta produsa de plante pe care le protejeaza impotriva bolilor fungice in perioadele de stres, este prezent in vin. La om, pe langa faptul ca este un antioxidant, poate ajuta la prevenirea cancerului si la combaterea bacteriilor daunatoare. Mai mult, exista dovezi ca consumul de vin imbunatateste flora intestinala. Resveratrolul vinului rosu contine o enzima care are capacitatea de a creste longevitatea.
Consumul moderat de vin reduce riscul de dementa si dispune de o concentratie mare de potasiu, care este esentiala pentru contracararea efectelor negative ale sarii in alimentatia noastra. Prin faptul ca inlocuieste sodiul in organism, vinul este in multe privinte si un supliment de vitamine.
Cel mai bun sfat: bea cu moderatie, bucura-te in mod responsabil si alege vinul (si mancarea) bine facute in detrimentul bauturii produse in masa, incarcate cu aditivi. Alegeti cu grija ceea ce consumati si maximizati beneficiile vinului pentru sanatate.
De exemplu, magazinul online al Cramei Budureasca este locul ideal catre care se pot orienta toti cei care isi doresc un vin bun pe care sa il serveasca in nenumarate contexte. Cine alege un vin rose de aici, cu siguranta, va fi multumit pe deplin de decizia luata. Vinul rosé chiar a devenit in ultimii ani un preferat al romanilor aflati in cautarea unuia plin de prospetime si aromat, cu efect racoritor care sa reprezinte o alegere ideala pentru lunile calduroase din an. Unul dintre avantajele acestor vinuri este reprezentat de faptul ca sunt foarte versatile, astfel ca pot fi consumate cu o multime de preparate, incepand de la salate si pana la cele din carne alba. Pot fi si un aperitiv foarte bun si se pot alege pentru cine romantice, iesiri la terasa, seri petrecute la mare sau chiar in fata televizorului. Cele produse de Crama Budureasca nu au nevoie de prezentare pentru ca sunt bine cunoscute in Romania ca fiind vinuri premium. In fiecare an se culeg doar cei mai buni struguri rosii pentru a intra in componenta vinurilor produse aici. Acceseaza magazinul online si descopera chiar acum noul tau vin preferat!