Brazilia, pentru a cincea oară campioană mondială, acum 20 de ani

Era 30 iunie 2002, ora 20.00, ora locală pe Stadionul internațional Yokohama din Japonia. În tribune, erau 69 029 spectatori. Germania, câștigătoare a trofeului mondial în Italia 1990, ajunsese în finala competiției. În 2006 avea să organizeze ea însăși Cupa Mondială.

De cealaltă parte, Brazilia, mult mai titrată, cu patru cupe mondiale în vitrina cu trofee, câștigase trofeul în 1994, trecând de Italia la lovituri de departajare și fusese spuberată de Franța, în finala de la Paris a CM 1998.

Așadar, se întâlneau într-o finală arbitrată de italianul Pierluigi Collina, cu trofeul pe masă, două forțe ale fotbalului mondial.

Brazilia a devenit „penta campeo”, prin golurile inegalabilului Ronaldo care a executat „Manschaftul” german cu reușitele din minutele 67 și 79.

Germania avea vedete precum Miroslav Klose, Oliver Bierhoff, Oliver Neuville, antrenor fiind celebrul internațional al anilor 90 Rudi Voller.

În naționala „Cariocas”, erau Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho, Cafu și Rivaldo, antrenați de Luiz Felipe Scolari, cunoscut fotbalist și antrenor brazilian.

A fost una din cele mai frumoase finale ale unui campionat mondial de fotbal din ultimii 32 de ani.

Lasă un comentariu