Bujorul – floarea apreciată pentru istoria fascinantă și simbolistica sa de excepție

Bujorul este o floare apreciată pentru istoria sa fascinantă, dincolo de frumusețea sa răpitoare și parfumul delicat ce îl oferă. De-a lungul istoriei, bujorul a prezentat mai multe semnificații, unele chiar în antiteză, fapt ce a condus la o notorietate a acestuia. 

Această floare poartă în prezent o simbolistică aparte, ea fiind o emblemă a prosperității, speranței, dragostei și onoarei. 

Impresionând prin mireasmă, cromatică, eleganță și simbolistică, bujorul este o floare ce o regăsim în foarte multe aranjamente florale deosebite.

Bujorul – O sursă de inspirație pentru foarte multe legende

Bujorul are o istorie tumultoasă, această floare fiind o sursă de inspirație multe mituri sau legende. S-au născut numeroase povești ce gravitează în jurul acestei flori, bujorul prezentând cu timpul o valoare culturală de o mare însemnătate pentru foarte multe popoare. 

Printre cele mai interesante semnificații atribuite bujorului de-a lungul vremii menționăm:

  • Floare vindecătoare în Evul Mediu – în timpul Evului Mediu, această floare era privită ca unul dintre cele mai importante leacuri, având proprietăți vindecătoare.
  • Prosperitate și bucurie în Orient – bujorul este un element nelipsit din foarte multe sărbători și obiceiuri chinezești. Simbol floral al culturii Chinei, bujorul este floarea prosperității, onoarei și a al bogăției, fapt pentru care este des utilizat în evenimente precum nunta, sărbători tradiționale etc. Conform unei legende chinezești, această floare a devenit o expresie a loialității. Totodată, în Japonia, bujorul este floarea norocului și a bunăstării în cuplu. Tradiția japoneză veche atribuia bujorul strict populației nobile. Însă, și astăzi se păstrează asocierea florii cu nobilimea și prestigiul.
  • Frumusețe și strălucire în mitologia greacă – există mai multe legende grecești ce gravitează în jurul bujorului. Una dintre ele spune că nimfele își protejau trupul în spatele florilor de bujori, pentru a se feri de privirile indiscrete ale oamenilor. De la această legendă a rămas asocierea florii cu sfiala și timiditatea. O altă legendă relatează că în nopțile cu lună plină, această floare avea puterea de a străluci.
  • Ghinion în epoca victoriană – la acea vreme, florile care exprimau curtoazie și erau privite ca flori înnobilate erau trandafirii. În schimb, bujorii au devenit un simbol negativ din cauza mitului Paeoniei, în care Afrodita o blestemă pe aceasta să devină o floare. În esență, este vorba despre invidia și gelozia Afroditei asupra frumuseții Paeoniei. Astfel, această floare a fost evitată fiind cunoscută ca o floare a ghinionului.

Simbolistica bujorului în funcție de culoare

Semnificația bujorului poate să difere dacă avem în vedere culoarea acestuia. Mai precis:

  • Bujorii roșii – sunt ideali pentru a exprima dragostea, latura romantică sau pasiunea;
  • Bujorii roz – subliniază iubirea tânără, la prima vedere, iar oferirea lor poate transmite emoție și apreciere sinceră;
  • Bujorii albi – sunt dăruiți în semn de regret sau de a cere iertare, însă poate sugera și dragostea timidă.

Bujorii sunt apreciați pentru mireasma lor plăcută, rafinamentul și frumusețea lor delicată. Asociate cu alte flori (trandafiri, orhidee, hortensii, eustoma etc.) se poate crea o adevărată poveste florală de excepție.Dacă te afli în căutarea unor buchete de flori sau aranjamente florale deosebite, apelează la atelierul IMOD Flowers. Realizate cu pasiune și măiestrie, creațiile lor florale impresionează prin culori, parfum și eleganță desăvârșită.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie