miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăSănătateCâinele sau pisica ta...

Câinele sau pisica ta a pierdut brusc în greutate? Iată 6 posibile cauze

Atunci când prietenul tău necuvântător pierde brusc în greutate ar trebui să îți pui niște semne de întrebare. În spatele acestui manifest se poate ascunde o afecțiune gravă, la fel ca în cazul oamenilor.

Este benefic ca animalul tău de companie să piardă în greutate acolo unde vorbim de probleme cu greutatea, însă totul trebuie să se desfășoare controlat, sub supravegherea medicului veterinar. Dacă nu vorbim despre această situație, iată 6 posibile cauze pentru care pisica sau câinele tău slăbește brusc. Atenție! Recomandat este să te prezinți cât mai rapid la un cabinet veterinar.

  1. Cancerul

Cancerul dezvoltat la nivelul intestinelor animalelor de companie este una dintre posibilele cauze ale pierderii în greutate, atât în cazul câinilor, cât și în cazul pisicilor.

Chiar dacă vorbim despre o boală nemiloasă la care sunt mult mai expuse animalele în vârstă, nu trebuie ignorată nici când vine vorba despre cele tinere. Mergi de urgență la veterinar Suceava sau în orașul tău dacă pierderea în greutate este însoțită de vomă, durere abdominală și lipsa apetitului.

  1. Paraziții

Chiar dacă animalele de companie sunt deparazitate regulat, după cum medicii veterinari recomandă, există anumiți paraziți rezistenți la produsele de deparazitate. Animalul îi poate contacta dacă bea apă sau consumă mâncare contaminată.

Prezența paraziților este de obicei însoțită de lipsa apetitului, vomă și diaree. Prezintă-te la un veterinar Suceava pentru un control complex și pentru diagnostic corect.

  1. Probleme la nivelul dinților

Dacă pisica sau cățelul tău se confruntă cu probleme dentare, acesta nu se poate hrăni corect, ceea ce duce la pierderea în greutate.

  1. Boli ale rinichilor

Este destul de greu să îți dai seama dacă necuvântătorul tău se confruntă cu probleme la nivelul rinichilor. Cele mai comune semne în acest sens sunt setea accentuată și urinarea frecventă, pierderea în greutate nefiind bruscă.

  1. Boli ale inimii

Bolile inimii, aflate în stadii avansate, pot duce la pierderea în greutate a câinelui sau a pisicii. Ca și în cazul bolilor de la nivelul rinichilor, pierderea nu este bruscă, ci treptată.

Atenție la câini! În cazul unora poate părea că au luat în greutate în cauza balonării, în ciuda lipsei apetitului.

  1. Schimbarea dietei

Iată o cauză care nu e legată de o problemă medicală, lucru ce te poate bucura. Uneori câinii și pisicile slăbesc când le schimbi tipul de hrană. Fie alegi sortimente de hrană cu mai puține calorii, fie animalului tău de companie nu îi place noul meniu pe care i-l oferi.

Informațiile prezentate mai sus au caracter informativ și nu prezintă un diagnostic exact pentru pierderea în greutate a câinilor și pisicilor. Sunt doar 6 posibile cauze. Medicul veterinar este cel mai în măsură să stabilească diagnosticul, iar pentru asta, dacă ești din Suceava sau din apropiere, te poți prezenta un încredere la Nord Vet.

Acest cabinet veterinar devenit clinică veterinară din Suceava dispune de personal cu o vastă pregătire și experiență în domeniu, dornic să protejeze sănătatea prietenului tău necuvântător!

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.