miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăSportCampionatul Mondial din Qatar...

Campionatul Mondial din Qatar și dilemele acestuia

Despre Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar se spun multe. Mulți au vorbit la superlativ despre stadioanele speciale construite în micul paradis arab din vecinătatea Emiratelor Arabe Unite și Arabiei Saudite.

Alții au vorbit despre muncitorii din Asia de Sud-Est care ar fi fost exploatați, unii murind din cauza muncii forțate și lipsei măsurilor de siguranță.

Alții sunt nemulțumiți de legile draconice din micul stat de relige musulmană care este o forță economică a regiunii. Cea mai importantă este că suporterii nu pot bea alcool decât cu maxim 3 ore înainte de startul unui meci.

În meciul inaugural, Qatar a fost învinsă de Ecuador cu 2-0. A doua zi, meciurile nu au cunoscut mari surprize: Anglia-Iran scor 6-2, Olanda-Senegal 2-0, SUA-Țara Galilor. 1-1.

În 22 noiembrie se vor juca meciurile: Argentina-Arabia Saudită, Mexic-Polonia, Danemarca-Tunisia, Franța-Australia.

CM de Fotbal Qatar 2022 va rămâne în istorie ca un fel de barometru despre cum se va încadra un stat care a făcut în ultimele 8 decenii progrese de la perioada basmelor în care eroii zburau pe covoare fermecate, la perioda megstructurilor ultramoderne. în mentalitatea occidentală.

Lumea arabă investește în echipe de fotbal, cumpără antrenori mari și oferă infrastructură. Totuși va reuși tradiția musulmană să țină pasul cu lumea contemporană tot mai atinsă de ateism și de sărbători creștine cu iz comercial?

Campionatul Mondial se va încheia când creștinii se vor apropia de celebrarea Crăciunului, ceea ce face ca pentru microbiști, Campionatul să fie un cadou premergător Crăciunului.

Vom vedea cum decurg lucrurile, dar oricum ar decurge, un lucru este clar: CM de Fotbal Qatar 2022 va fi un eveniment care își va avea locul lui în istoria sportului rege.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.