Care sunt beneficiile ortodontiei pentru adulti?

Alegerea de a urma un tratament ortodontic este o decizie costisitoare, care te constrange in anumite privinte, deoarece procesul poate fi lung si dureros uneori. Dar daca te uiti atent, obtii mult mai mult decat un beneficiu estetic deoarece dincolo de un zambet armonios, un aparat ortodontic pentru adulti iti poate aduce o calitate mai buna a vietii si asta, in multe privinte, prin reabilitarea si sustinerea sanatatii tale bucale.

O imagine de sine mai buna

Zambetul si increderea in sine merg adesea mana in mana. Reabilitarea zambetului se afla in centrul primelor asteptari ale clientilor adulti atunci cand solicita tratament ortodontic. Este incontestabil ca a avea dintii bine aliniati ofera o imagine de sine mai buna si va fi cu atat mai important daca cineva duce o viata profesionala activa. Si in acest sens, a avea un zambet frumos in armonie cu chipul tau nu va avea doar greutate sociala, ci poate si reda increderea in sine.

Sanatate dentara si parodontala mai buna

Daca un zambet stralucitor da impresia de sanatate buna, un zambet reabilitat va fi o garantie a unei bune stari de sanatate, deoarece realinizand dintii, vei contribui si la pastrarea durabilitatii dintilor tai. 

O dentitie nealiniata este mai favorabila cariilor si uzurii dintilor, dar si bolilor parodontale (ale oaselor si gingiilor) care devin mai frecvente odata cu varsta. S-a dovedit ca un bun echilibru ocluzal, asigurat de un aparat dentar adult, permite tesuturilor parodontale sa se adapteze mai bine la dinti, si deci sa stabilizeze evolutia bolii.

O calitate mai buna a vietii

Ingrijirea ortodontica poate imbunatati, de asemenea, problemele de mestecat si de vorbire induse de o ocluzie disfunctionala. Prin reechilibrarea malpozitiilor dentare, ele fac posibila si atenuarea sau chiar eradicarea stresului fiziologic pe care il induc, responsabil de diverse tulburari de la cefalee la dureri de maxilare, faciale, cervicale sau dorsale, inclusiv tinitus, ameteli si ticuri. Pe scurt, o realiniere a dintilor iti poate imbunatati semnificativ starea de bine si calitatea vietii.

Ortodontia nu este doar estetica

La orice varsta, nu impingi usa unui cabinet de ortodontie doar din motive estetice. Multe motive legate de sanatatea orala pot explica necesitatea tratamentului ortodontic. In special, poate ajuta la mentinerea dintilor slabiti sau la ameliorarea apneei de somn.

De asemenea, tratamentul ortodontic poate ajuta la imbunatatirea digestiei, cand de exemplu mestecatul persoanei este dificil…

Nu ezita sa ceri mai multe oferte

Indreptarea, corectarea alinierii dintilor tai la varsta adulta are un cost. Dar preturile variaza de la un tip de tratament la altul, cu benzi metalice expuse (exista si in ceramica sau rasina transparenta), plasate pe fata exterioara a dintilor fiind in general cel mai accesibil tratament pe care ti-l va oferi medicul ortodont. Inainte de a incepe, adreseaza-ti medicului ortodont pentru o estimare detaliata, pentru fiecare dintre solutiile propuse. 

Bine de stiut: aceste aparate ortodontice nu sunt banale si trebuie efectuate de profesionistii din domeniul sanatatii bucale. Ai grija sa iti alegi cu atentie specialistul inainte de a incepe.

Lasă un comentariu