Ce boli de pisici pot fi tratate în cadrul unui cabinet veterinar?

Stăpânii de pisici trebuie să cunoască toate semnele și simptomele bolilor frecvente, pentru a putea preveni agravarea lor și pentru a ști când trebuie să meargă la un cabinet veterinar. Medicii veterinari știu ce tratamente să prescrie pentru animalele de companie pentru a se vindeca armonios și pentru a-și recăpăta forțele.

Cei care locuiesc în regiunea istorică Bucovina pot lua în considerare serviciile oferite de un cabinet veterinar din Suceava, astfel încât prietenii patrupezi să beneficieze de toate îngrijirile de care au nevoie.

4 boli de pisici care pot fi tratate la un cabinet veterinar

  1. Diabet

Diabetul nu este o boală cu care se confruntă doar oamenii, ci poate să se dezvolte și în organismul pisicilor din cauza lipsei hormonului de insulină. Dacă nu se produce un nivel suficient de insulină în corp care să lupte cu celulele dăunătoare, există riscul ca nivelul de zahăr aflat în sânge să crească semnificativ, ducând, astfel, la apariția glicemiei ridicate.

Cu alte cuvinte, acela este momentul în care pisicile suferă de diabet și, dacă boala este lăsată netratată, viața animăluțului de companie poate fi pusă în pericol. Astfel, dacă stăpânul sesizează că prietenul său patruped suferă de o pierdere în greutate, urinare frecventă sau are o sete excesivă, trebuie să se prezinte de urgență la medicul veterinar.

  • Virusul imunodeficienței feline (FIV)

Pisicile infectate cu virusul imunodeficienței feline (FIV) pot să nu prezinte simptome decât după câțiva ani de la apariția infecției inițiale. Deși virusul are o acțiune lentă, sistemul imunitar al unei pisici este foarte slăbit odată ce boala începe să se instaleze în organism. 1 din 5 pisici se infectează cu acest virus și ajunge să trăiască toată viața cu el. Dacă se primesc îngrijirile necesare, animalul patruped poate să trăiască o viață liniștită și confortabilă. Partea bună este că acest virus nu poate fi transmis și la oameni.

  • Sindromul căderii de la înălțime

Stăpânii de pisici își asumă o responsabilitate uriașă în momentul în care aleg să aibă grijă de ele, mai ales dacă locuiesc în apartamente situate la etaje înalte. Pisicile de casă se pot expune unor serii de situații periculoase, dacă stăpânii lor nu se asigură că au geamurile închise sau că nu au anumite sisteme care să împiedice animăluțul de companie să cadă de la fereastră.

Acestea se pot confrunta cu diverse accidente în urma cărora să rezulte traumatisme: fracturi de oase, de coaste, pierderea dinților, hemoragii grave, hernie. Pentru astfel de situații, locuitorii din Suceava pot lua în considerare Nord Vet, un cabinet veterinar care oferă servicii complete și avantajoase pentru animalele de companie.

  • Viermii la pisici

Primele semne ale faptului că pisicile au viermi constă în deteriorarea blănii. Dacă stăpânul sesizează că blănița prietenului său patruped nu este în cea mai bună formă, trebuie să-și pună câteva semne de întrebare. De asemenea, situația se agravează, pisica poate să piardă mult în greutate și să fie balonată. Indiferent de stadiul în care se află, stăpânul trebuie să se asigure că se prezintă de urgență la medicul veterinar pentru a vedea ce soluții se pot aborda.

Prin urmare, vizitele constante la cabinetul medicului veterinar sunt mai mult decât necesare pentru orice animal de companie, pentru a se identifica din timp bolile sau afecțiunile pe care le poate contacta sau pe care le poate dezvolta.

Lasă un comentariu