Ce preț plătește azi Germania?

Știu că nu voi fi înțeles ușor de unii. Faptul că Germania este azi amenințată de criza energetică pare mai mult o amenințare geopolitică decât una economico-socială propriu-zisă.

Germania a fost salvată de Planul Marshall și a ajuns să creeze o Europă de Vest solidă în jurul său și al Franței, bază a UE de azi.

Totuși, sovieticii, francezii, britanicii nu au uitat că nazismul a fost înfrânt, dar mulți germani voiau să scape de naziști dar să nu capituleze. Adică, să scape doar de Hitler. Mulți dintre anti-naziștii germani s-au repliat în lupta pentru reconstrucție.

UE sub pilotajul economic german a ajuns o forță și chiar, sub Donald Trump, s-a luat la cuțite cu americanii, păstrând bunele relații cu Rusia.

Sunt multe voci în SUA care acuză Germania că ar vrea un nou Pact Ribbentrop-Molotov cu Rusia, miza fiind gazul la preț preferențial.

Faptul că Rusia lasă Germania fără gaz este o consecință a ideii că Germania a cam depășit niște standarde impuse de creatorii Planului Marshall. Adică Germania poate să se desprindă oricând ca o forță, iar neonazismul este mai actual ca oricând. NU trebuie să fii mare strateg să nu vezi că Alternative fur Deutschland partidul neonazist este pe locul 3 în preferințe în Germania.

Germania ajută Ucraina, forțată de Coana Europa, codoașă bătrână care o șantajează cu trecutul nazist. Rusia reamintește trecutul nazist al Germaniei care a ocupat Ucraina. Ucrainenii au fost cei mai zeloși executanți ai ordinelor SS de lichidare a evreilor. Există mărturii ale evreilor că trama celor din lagăr era mai mare dacă nimereau pe mâna unor gardieni ucraineni.

Așadar, Rusia taie gazul iar UE încearcă să salveze cumva Germania, deși ambele o atacă la trecutul nazist: UE ca să sprijine Ucraina, Rusia ca să se retragă din Ucraina.

Lasă un comentariu