Ce sunt si cum pot fi folosite corturile pentru evenimente?

Corturile pentru evenimente sunt unitati proiectate elegant, care pot fi instalate cu usurinta pe aproape orice suprafata. Prin proiectare, aceste corturi profesionale de evenimente pot rezista conditiilor meteorologice severe si sunt usor de relocat atunci cand este necesar. Odata ce evenimentul este finalizat, cortul este usor demontabil si nu necesita un spatiu mare pentru depozitare. Vanzarea sau inchirierea structurii pot fi si optiuni viabile, in functie de ceea ce doriti pe viitor. 

Corturile pentru evenimente pot fi o solutie potrivita pentru un cort nunta, deoarece este o structura ce poate fi achizitionata la un pret accesibil.

Cand sunt folositoare corturile de inchiriat?

Alegand aceste corturi de inchiriat, putem organiza o lista lunga de evenimente la care sa participe un numar mare de persoane. Fie ca ne dorim sa organizam propria nunta, fie ca suntem organizatorii unui eveniment important pentru comunitate, toate acestea pot fi organizate cu succes in corturi de dimensiuni mari.

Astfel, pe langa restaurantele sau salile de evenimente pe care ne bazam pana in acest moment pentru unele evenimente, acum avem de ales si dintre diferite modele de corturi.

Iata o lista cu cateva modele de corturi disponibile pe Eventstuff:

 • Corturi pentru nunti, botezuri, evenimente de familie;
 • Corturi pentru evenimente corporate;
 • Corturi pentru targuri si expozitii;
 • Corturi Oktoberfest;
 • Corturi pentru festivaluri gastronomice;
 • Corturi pentru festivalul berii;
 • Corturi pentru evenimente sociale si culturale;
 • Corturi pentru cluburi si discoteci;
 • Corturi transparente;
 • Corturi mobile.

Principalele avantaje pe care ni le ofera corturile pentru evenimente

 • Rapiditatea de instalare sau mutare a cortului de evenimente;
 • Condițiile inedite ;
 • Personalizare extinsă a cortului;
 • Costuri de închiriere mai mici;
 • Eveniment pe placul tău.

Cele mai uzuale corturi pentru evenimente sunt: corturile Pagoda, corturi Bell, corturile Marquee, corturile Stretch si corturile tip Dom. Majoritatea corturilor furnizate si montate in Romania, sunt realizate cu acoperis clasic, in doua ape. Corturilor cu acoperis in doua ape sunt recomandate in toate sectoarele de activitate, de la depozitare si productie, la activitati logistice, organizari de evenimente private sau corporate, corturi pentru nunti, botezuri, cluburi si discoteci, targuri si conferinte, terenuri acoperite pentru activitati sportive, inclusiv echitatie, corturi pentru situatii de urgenta, corturi militare sau pentru spitale de campanie, zone triaj etc.

Corturile cu acoperis tip pagoda sunt recomandate si utilizate cu precadere in industria Horeca, organizarii de evenimente. Ocazional, acestea pot avea si alte utilizari, cum ar fi: spatii amenajate pentru locuri de fumat, puncte de intalnire a personalului in cazul situatiilor de urgenta, spatii temporare amenajate pentru comertul stradal, spatiu de expunere in cadrul unui targ sau a unei expozitii, inclusiv spatii amenajate in vederea depozitarii de marfuri generale.

Desfasurarea evenimentelor festive in corturi a devenit un adevarat trend in ultimii ani. Din ce in ce mai multe persoane s-au debarasat de speculatiile privind organizarea evenimentelor intr-un astfel de spatiu si au incercat ceva cu totul special. 

Corturi evenimente – solutia ideala pentru a avea parte de momente de neuitat

Cu mai multe beneficii decat in cazul unei sali de restaurant, iata doar 4 dintre avantajele pentru care oamenii aleg corturile pentru evenimente:

 • Mobilitatea. In cazul in care va doriti ca unul dintre evenimentele speciale din viata dumneavoastra sa aiba loc intr-un cadru feeric, corturile sunt varianta cea mai potrivita. Unele persoane viseaza ca nunta, spre exemplu, sa fie organizata la marginea unei paduri sau pe malul unui lac. Pentru ca acest moment este unul unic, cele mai mari dorinte si aspiratii trebuie puse in practica. Un cort special pentru evenimente ofera posibilitatea de a-l amplasa exact in locul in care doriti.
 • Timpul. Impreuna cu echipa de profesionisti care va inchiriaza cortul pentru evenimente puteti stabili ora la care acesta este pregatit pentru a fi demontat. Un avantaj imens pentru cei care isi doresc sa nu fie conditionati de orele impuse de salile de restaurante. In cazul in care aveti sufletul tanar si dornic de distractie, puteti petrece cu lejeritate pana a doua zi sau, dupa caz, pana in ziua in care ati stabilit in contract.
 • Decorul. Corturile pot fi decorate mult mai usor decat in cazul salilor pentru evenimente. De altfel, in cazul restaurantelor s-ar putea sa fiti foarte mult limitati de administratori privind obiectele decorative sau modul de amplasare al acestora. Globuri luminate, ghirlande sau baloane pot fi prinse foarte usor de structura cortului.
 • Flexibilitatea. In functie de numarul de invitati pe care il veti avea la eveniment, puteti alege cortul potrivit pentru petrecerea dumneavoastra. Nu va veti mai lovi de obligativitatea de a avea un numar de persoane pentru a putea inchiria un local, ci va veti aduce in jurul dumneavoastra exact persoanele care conteaza.

Lasă un comentariu