Una dintre cele mai frumoase metode de a ne manifesta arta corporală este reprezentată de piercing-uri. Încă de mai bine de zeci de ani, acestea au fost practicate și reinventate, formând diverse culturi care au avut drept fundament exprimarea artei. Chiar dacă tipurile de piercing -uri sunt extrem de diferite și preferințele în materie de formă și culoare variază de la persoană la persoană, este întotdeauna indicat să știm la ce să ne așteptăm înainte de a începe acest proces. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct cele mai importante informații de care este bine să ții cont atunci când te gândești să îți faci piercing-uri!
Ce se înțelege printr-un piercing?
Din punct de vedere tehnic, un piercing reprezintă o exprimare a independenței printr-un accesoriu care se atașează trupului. Acesta se realizează foarte repede și, de multe ori, nu necesită anestezie. Pentru asta, se folosește fie un pistol de încărcare a arcului sau, de asemenea, ace de perforare. Printre recomandările și sfaturile specialiștilor înainte de a începe acest proces se numără curățirea pielii și introducerea acului și a piercing-urilor prin țesutul epitelial. Totul se realizează foarte repede, astfel încât rezultatul să fie cel dorit. Mai mult decât atât, pe sonis.ro găsești o gamă variată de inele argint dama și lanțuri argint, care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru tine.
Care este istoria piercing-ului?
În trecut, piercing-ul reprezenta un simbol care atesta regalitatea și curajul. În diferite locații, acesta era utilizat în diverse ritualuri de inițiere și chiar drept simbol aferent socializării. În ultimii ani, acestea au fost transformate într-o formă de manifestare și de artă populară, care scot în evidență personalitatea puternică a comunității.
Ce tipuri de piercing-uri există?
La ora actuală, numărul de piercinguri existente pe piață este foarte vast. Tocmai de aceea, ai de ales între inele barbati, inele argint dama, pandantive, seturi bijuterii și multe altele. Pe scurt, vorbim despre:
- Piercing-uri pentru ureche – potrivit cercetătorilor, până la ora actuală există 14 diverse locuri în care pot fi introduse piercing-urile în ureche;
- Piercing-uri circulare – se potrivesc foarte bine pentru nas, sprânceană și ureche, dar și datorită faptului că au formă circulară și sunt ușor de montat;
- Piercing-uri pentru nas – vorbim aici despre cele care sunt instalate în nară, sept sau între sprâncene;
Ce trebuie să știi despre realizarea piercing-urilor?
Înainte de începerea procesului, se impune ca următorii pași să fie luați în considerare și urmați în mod corespunzător:
- Persoana care va realiza procesul trebuie să își spele mâinile cu apă și săpun antibacterian;
- Este imperios necesar ca întreaga activitate să fie desfășurată purtând mănuși noi și curate;
- Persoana care va realiza procesul vă va arăta piercing-ul și acul steril și, după caz, sterilizarea acestora se va face chiar în fața clientului;
- Primul pas este reprezentat de introducerea cercelului dorit pe pistolul sau pe cartușul pentru piercing;
- Urmează ca punctul piercing-ului să fie aliniat în raport cu partea în care se dorește realizarea acestuia;
- Pentru realizarea procesului, mânerul pistolului este strâns;
- La final, se oferă informațiile și sfaturile necesare pentru ca piercing-ul să fie îngrijit în mod corespunzător.
Cum se îngrijește corect un piercing?
Astăzi putem găsi diverse sfaturi și recomandări în ceea ce privește îngrijirea corespunzătoare a piercing-ului, în special în funcție de locul în care acesta a fost realizat. Nici nu este de mirare, întrucât acest proces asigură reducerea riscului ca și piercing-ul să se infecteze. Printre cele mai bune astfel de sfaturi se numără:
- Spălarea mâinilor cu apă și săpun întotdeauna înainte de a manevra sau de a atinge zona din jurul piercing-ului. Ulterior, acestea vor fi uscate cu un prosop curat;
- Evitarea purtării hainelor strâmte, în special în zona din apropierea piercing-ului;
- Curățarea de două ori în fiecare zi a zonei afectate folosind o soluție salină și, în plus, apa caldă. Pentru a realiza cu succes acest proces, veți avea nevoie de o cârpă curată sau de o bucată de vată pe care să o aplicați pe zona respectivă. Bineînțeles, aceasta va fi îmbibată în soluția salină și apa caldă. Ulterior, cercelul poate fi scos cu foarte mare grijă, timp în care zona poate fi curățată și dezinfectată, alături de accesoriul preferat;
- La final, se aplică o cremă cu antibiotic sau un unguent, urmând ca și piercing-ul să fie reintrodus în zona respectivă.
Care sunt riscurile pe care este important să le iei în considerare atunci când te gândești să-ți faci un piercing?
Conform studiilor și statisticilor realizate în domeniu, unele dintre cele mai grave infecții pot fi provocate de piercing-urile introduse în limbă. Cu toate că este un piercing extrem de popular, acesta poate cauza probleme pe termen lung. Motivul din spate se referă la faptul că milioanele de bacterii existente în gură pot conduce numaidecât la apariția infecțiilor. La rândul lor, acestea pot genera complicații grave, în cazul în care recomandările nu sunt urmate în mod corespunzător.
Te-ai decis că vrei să porți acest accesoriu? Optează pentru piercing-uri realizate din metale de calitate, argintul putând fi o opțiune în acest sens. Pe www.sonis.ro ai la dispozitie o gamă variată de modele.
Puteți să urmăriți magazinul online sonis și pe Facebook.