Există foarte multe retețe care sunt consumate pe întreg mapandul datorită ingredientelor, texturilor sau aromelelor lor. De la binecunoscuta pizza, la deliciosul tiramisu sau salata caprese, toate acestea bunătăți italiene au făcut înconjurul lumii datorită aromelor lor.
Dar totuși, nu doar preparatele din Italia sunt printre cele mai iubite din lume ci și alte țări precum Polonia, Japonia sau Grecia au adus valoare mâncărurilor pe care oamenii iubesc să le consume.
Există o varietate de astfel de retețe despre care putem vorbim, însă astăzi vom aborda doar subiectul salatelor, având în vedere, că sunt perfecte pentru sezonul de vară.
Nu uita, înainte de toate, că secretul unei salate cu adevărat, delicioase, constă în dressingul acesteia. Află de pe Supermercato.ro care sunt cele mai delicioase dressinguri, cum să le faci și la ce salate să le folosești.
- Salata Capresse
Nu aveam cum să nu începem cu această salată, care întruchipează în cel mai bun mod esența verii și culorile sale vibrante. Gustul bucătăriei naplitane te va surpinde prin combinația de roșii puțin coapte, mozzarela italiană proaspătă și moale și busuioc.
O poți condimenta cu puțină sare, piper, ulei de măsline sau chiar cu un sos pesto.
- Salata Cezar
Binecunoscută salată Cezar nu este binecunoscută degeaba, ci pentru gustul ei uimitor și texturile incredibile. De fapt, această rețetă, a fost o invovație a lui Cesare Cardini, un immigrant italian în San Diego, care a creat rețetă într-o zi de 4 iulie, când restaurantul său era extrem de plin și nu a vrut să își dezamăgească clienții.
Astfel a inventat pe loc o rețetă cu ingredientele ce le mai avea la îndemână, care a căștigat simpatia oamenilor din întreaga lume.
- Salata grecească
Una dintre mâncărurile tradiționale a Greciei este consumată nu doar aici, ci pe tot mapamondul, datorită gustului fresh, culorilor și combinației de arome.
O rețetă în care se combină roșiile, cu ceapa roșie și felii de castraveți, măsline și ardei, toate asezonate cu brânză feta, oregano, sare, piper și nelipsitul ulei de măsline.
Pentru cei care o preferă salată mai acră, se poate adăuga și un strop de oțet sau lămâie.
- Tabbouleh
O salată siriană dar și libaneză extrem de delicioasă, a fost la început privită cu mult scepticism datorită faptului că nu conținea carne.
Totuși gustul său unic de pătrunjel tocat, mentă, ceaă, roșii, bulgur din, ulei de măsline și suc de lămâie au făcut-o să fie consumată și iubită în lumea întreaga, chiar și așa, fără carne.
- Salata rusească sau Oliver
Acest tip de salată a fost creată în Moscova în anul 1860 de către bucătarul de la Hermitage, care era unul dintre cele mai renumite restaurante ale orașului, în acea perioadă. Acum această salată se bucură de popularitate pe întreg mapamondul și este faorte asemănătoare cu ceea ce numim noi Salata Boeuf.
- Salată Waldorf
Chiar dacă nu ai crede că o rețetă atât de simplă ar putea avea un asemenea success, ei bine iată că acest lucru se întâmplă cu salata Waldorf.
Aceasta conține în prezent, țelină, mere, nuci, struguri, salată verde și maioneză, deși rețeta originală avea doar 3 dintre aceste ingrediente.
Pentru a te bucura de o aromă cu adevărat impresionantă, alege să prăjești nucile, înainte de a le pune în salată.
- Fattoush
O salată tradițională libaneză de crudități care are în compoziția sa și bucăți de lipie prăjită dar și foarte multe ierburi aromatice nu poate să nu fie placul cuiva.
De la salată verde, la ridichi, castraveți crocanți, roșii cherry, ardei, ceapă sau usturoi, secretul acestei salata este dată de ”sumac”, un condiment libanez.
- Som Tam
Dacă ești fan papaya, această salata este una care te va cuceri. O salată ce provine din Thailanda, se sugerează că, pentru prima dată aceasta a fost făcută în Laos.
Pe lângă fâșiile subțiri de papaya, salata mai conține și arahide prăjite, fasole verde, roșii dar și un dressing făcut din usturoi, ardei iute, sos de pește, creveți deshidratați, suc de lime sa tamarind.