Cele mai populare tipuri de vin rosu

In timp ce tipul de vin pe care il consumi tine de preferintele personale, datele arata ca vinul rosu este cel mai popular vin in intreaga lume. Soiurile de vin rosu reprezinta 54% din consumul global de vinuri, urmand apoi vinul alb cu 36% si, in ultimul rand, vinul rose cu 10%. Dar hai sa aflam care care sunt unele dintre cele mai populare vinuri rosii si ce regiuni din lume le produc.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este cel mai popular vin rosu din lume. Este suficient sa deschizi o singura sticla de vin rosu Cabernet Sauvignon de la Wine24 pentru a intelege de ce.

Corpul plin, taninul proeminent si aciditatea moderata completeaza perfect nuantele fructate de mure, cirese negre si prune. Cu note revigorante de condimente piperate si note dulci de vanilie si lemn dulce, creeaza o combinatie rafinata de structura si aroma. Cabernet Sauvignon este un vin de baza si constituie un plus excelent pentru orice colectie de vinuri.

Iata cateva regiuni notabile de Cabernet Sauvignon:

  • Bordeaux, Franta
  • Toscana, Italia
  • California, Statele Unite ale Americii
  • Colchagua Valley, Chile

Merlot

Merlot reprezinta combinatia perfecta intre vinul rosu delicat si cel indraznet, fiind caracterizat de taninul neted, aciditatea moderata si un corp mediu spre plin. Pentru a intelege profilul de aroma al unui Merlot, trebuie sa tii cont de climatul din regiunea sa de origine. Merlot-ul de clima calda este un vin moderat taninic, cu fructe, care combina arome de cirese negre, prune si mure, cu accente de vanilie, scortisoara si condimente si note florale foarte subtile.

Pe de alta parte, Merlot de clima rece are o structura mai ferma, cu taninuri mai proeminente care insotesc arome de fructe coapte, precum zmeura, afine sau smochine, note de ciocolata neagra si cafea si note florale proeminente.

Iata cateva regiuni notabile de Merlot:

  • Bordeaux, Franta
  • Toscana, Italia
  • California, Statele Unite ale Americii
  • Apalta, Chile

Pinot Noir

Iubitorii de vin din intreaga lume apreciaza Pinot Noir ca fiind un vin rosu usor de baut, cu o structura accesibila si un profil de aroma excelent, care se potriveste bine cu o varietate de mancaruri. Acest vin sec este renumit pentru nivelul sau relativ scazut de taninuri, aciditatea proeminenta si corpul usor spre mediu. Aceasta structura fermecatoare poate parea simpla, dar ascunde un minunat melanj de arome diverse si delicioase.

O sticla de Pinot Noir rafinat ofera arome suculente de afine, zmeura si cirese, note de lemn dulce, vanilie si caramel, note pamantii proeminente de ciuperci, cuisoare si frunze si accente florale de hibiscus. Acest vin apreciat la nivel international poate fi exact vinul de care are nevoie colectia ta.

Cateva regiuni populare de Pinot Noir:

  • California, Statele Unite ale Americii
  • Burgundia, Franta
  • Valea Ahr, Germania
  • Central Otago, Noua Zeelanda

Malbec

In lumea competitiva a vinului rosu, Malbec este o stea in ascensiune. Cultivat cel mai bine in Argentina, acest vin sec se distinge prin culoarea purpurie inchisa si prin combinatia placuta de taninuri moderate, niveluri de aciditate scazute spre medii si corp plin. Cu toate acestea, Malbec este extrem de apreciat datorita profilul sau de aroma unica si placuta.

In fiecare sticla din acest vin rosu fermecator, vei descoperi note de prune rosii, mure si cirese negre, care se combina in mod ideal cu note dulci de cacao si vanilie, accente bogate de tutun si piele si o placuta aroma de stejar, pentru o experienta inedita.

Cu astfel de caracteristici dezirabile, nu este de mirare ca Malbec se numara acum printre cele mai populare vinuri rosii din Statele Unite, fiind urmat apoi de vinuri precum Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir.

Cele mai notabile regiuni producatoare de Malbec:

  • Mendoza, Argentina
  • Catamarca, Argentina
  • Cahors, Franta
  • Vaile Maule si Colchagua, Chile
- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie