Certificatul verde, noi reglementări

Certificatul verde în România cunoaște noi dezbateri. Recent, s-a decis aprobarea normelor metodologice pentru certificatul verde.

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu, în anumite condiții. Nu putem vorbi de o generalizare, cum eronat se dau știri pe alte site-uri. Certificatul verde va fi obligatoriu în localitățile unde incidența infectărilor trece de o anumită cotă, de regulă, peste 3,5%. El trebuie prezentat de cei care participă la acțiuni în spații închise.

Certificatul verede este accesibil celor care s-au vaccinat cu scheme complete sau care au trecut deja prin boală.

Totuși, nu există o dovadă clară că vaccinul protejează de îmbolnăviri. Și nici dacă aceia care au făcut boala nu o pot face din nou. În plus, și persoanele neinfectate, pot transmite virusul.

În România, valul 4 al pandemiei a devenit dominant. Zilnic se stabilesc recorduri de infectare, nedorit de mari.

S-au încheiat concediile iar românii s-au întors din afara României sau din stațiunile din țară.

Românii s-au vaccinat în proporție de numai 27% cu mult sub media pe care se bazau autoritățile și pe care o estimau deja.

Pandemia de Covid 19 încă nu s-a încheiat și multe localități se apropie de cota de 6 la mie.

Au început școlile la 13 septembrie. După 27 septembrie, este de așteptat să crească numărul de infectări. Autoritățile care cer vaccinarea nu au publicat însă studii privind contraindicațiile la vaccinare sau efectele adverse.

Din aceste motive, campania de vaccinare bate pasul pe loc. Este de așteptat ca numărul infectărilor să crească în luna octombrie. Este și debutul sezonului gripelor, iar secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară sunt deja pline.

Lasă un comentariu