miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăȘtiri ExterneChestiunea rachetelor care au...

Chestiunea rachetelor care au lovit teritoriul Poloniei, posibile implicații

Două rachete, a căror proveniență nu a fost încă stabilită exact, au lovit un sat din Polonia, situat lângă frontierea polono-ucraineană, doi polonezi pierzându-și viața.

Evident, inițial Ucraina a spus că sunt rachete ale Rusiei, surse din SUA au părut să confirme acest fapt, dar SUA nu au avut încă o poziție oficială.

În ultimele ore, Președintele Poloniei a afirmat că nu a fost un atac țintit, iar oficialii americani au apreciat că rachetele au fost trase de ucraineni pentru a lovi o rachetă rusească.

Polonia și-a întrunit instituțiile de siguranță națională la cel mai înalt nivel, fiind ridicat nivelul de alertă la nivelul structurilor militare poloneze.

Sunt voci care cer aplicarea Articolului 5 din Tratatul de la Washington, care stipulează că un atac contra unui stat NATO este un atac contra NATO.

Evident, tratatul prevede un aspect ignorat de către cei care îl invocă. Riposta NATO nu are loc automat, trebuie să existe un acord al statelor membre NATO de a crea sau a pune în mișcare forța NATO de reacție rapidă. Dacă unele subunități NATO pot fi pe picior de război în 72 de ore, o „armată NATO”, adică un ansamblu de unități militare de nivel mare (batalion, brigadă) ar putea intra în teatrul de operații în timp difrenețiat. Un batalion are între 500 -800 militari și poate intra în teatrul de operații în 20 zile maxim, iar o brigadă are între 3000 și 4 000 militari și poate intra în teatrul de operații în maxim 30 de zile.

Evident, este clar că sunt unii care își doresc al treilea război mondial, fiindcă un război NATO-Rusia asta înseamnă. Volodimir Zelenski este cel mai disperat să provoace un război NATO-Rusia fiindcă în Congresul SUA, sprijinul dat Ucrainei este pus în discuție. Camera Reprezentanților este a republicanilor, iar Senatul a rămas la democrați, dar Joe Biden, liderul de la Washington este tot mai preocupat că nu va mai putea susține Ucraina.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.