Conferință de înaltă ținută științifică la Timișoara

Centrul de Studii pentru Patrimoniu și Antropologie Culturală  – RHeA organizează în zilele de 24 și 25 iunie 2022 a patra conferință anuală a grupului de studii RHeA.

Centrul de Studii pentru Patrimoniu și Antropologie Culturală  – RHeA – este o unitate științifică independentă a Universității de Vest din Timișoara centrată pe cercetarea antropologică și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial din regiunea Banat.  Misiunea centrului este documentarea, arhivarea și promovarea patrimoniului cultural din Banat.

RheA coordonează și implementează studii pe tema patrimoniului cultural.

Vor fi prezentate, la conferința actuală, rezultatele cercetărilor etnografice și de antropologie culturală, efectuate de către echipa coordonată de către doamna prof.univ.dr.habil Otilia Hedeșan de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Vor fi prezentate și o parte din cercetările echipei participante la Proiectul FOODie.

Datorită experienței membrilor săi, centrul se implică în activități de cercetare de teren care acoperă domeniile: patrimoniu regional, comunități istorice românești, comunități multietnice, patrimoniu imaterial, turism cultural etc.

RheA poate elabora politici culturale și strategii legate de patrimoniul cultural, pe baza cercetărilor și ariilor de expertiză ale membrilor săi (etnologie, antropologie, patrimoniu cultural, arte, film, arhitectură, peisagistică, limba și literatura română).

Lasă un comentariu