Cum a ajuns Eurovision o „biciușcărie”

Am fost întrebat acum vreo două zile de un prieten despre cine va câștiga Eurovision. I-am spus că dacă Ucraina va trimite și o vacă sau un bou (animale domestice din categoria mamiferelor), vor câștiga. Sau poate Kievul să nu trimită pe nimeni. I-am spus că nu mă voi uita. Nu-mi plac concursurile aranjate.

Sa fim realiști,melodia Moldovei, cu temă unionistă a fost a doua în preferințele publicului.

Nu aveam nicio pretenție de la melodia României. O banalitate pe care habar nu am ce juriu a ales-o să ne reprezinte în semifinale. Că a ajuns în finală, iar nu am înțeles de ce. De ceva timp copiem teme străine de fondul nostru. Să spui că ești român și patriot, să mai reprezinti asta în scris, muzică, pictură, a ajuns un soi de stigmat sau de marcare cu fierul roșu. România s-a complăcut în mocirla conformistă a ceea ce numim „politically corect”. Locul 18, pe undeva printre Belgia și Elveția arată ok așa că Franța și Germania au fost pe ultimele locuri.

Oare melodiile francezilor și nemților nu au fost bune? Au fost dar publicul lor, sunt state fondatoare ale UE până la urmă, le-a sancționat pentru că juriile lor au făcut sluj în fața Ucrainei. Publicul francez și german nu s-au dus după fentă…. Acolo încă mai există democrație..

Moldova a fost între Grecia și Serbia. Italienii au mers și ei bine, fiind la câteva locuri departe de podium.

Marea Britanie probabil a luat locul 2 fiindcă a făcut Brexit.

Eurovision a devenit o goarnă a conformismului. La fotbal, prin 1991, știu că au scos Iugoslavia din grupe și au adus Danemarca, țară care a luat campionatul european în 1992…

Aseară nu a câștigat Ucraina. A câștigat prostul gust, a câștigat oportunismul de biciușcărie. Aseară a fost „ordin de zi pe unitate” cum se zice….

Nu am nimic cu Ucraina. Ucraina are ce are cu noi, cu românii noștri. Care și acum i-au dat 12 puncte. Moldova a avut 0 puncte de la români, pe o temă unionistă.

Aseară Zdob și Zdub, frații Advahov au făcut în cinci minute ce nu au făcut Bogdan Aurescu sau Maia Sandu de când sunt ei la butoane. Au spus Europei ce vor…. Sincer, oamenii ăștia merită o decorație de la statul român și de la cel moldovean… Au fost pe locul 2 la preferințele publicului, iar în artă, publicul are primul cuvânt mereu…

În 2004, când a câștigat Ruslana Eurovisionul pentru Ucraina, a fost pe merit. E foarte departe momentul 2004 de ce a trimis anul acesta Ucraina. Au trecut 18 ani de atunci..câte s-au schimbat..

Facem pariu că Zelenski care își bate joc de 500 000 români o să ia Nobelul pentru Pace la anul? Nu vă mirați așa, la un moment dat și Adolf Hitler a fost propus de un deputat suedez la Nobelul pentru Pace…

Țineți pariul cu mine?

Adolf Hitler sau Ana Pauker au fost pe coperta Time, ce vă mirați așa?

Repet, nu știu cum a ajuns melodia României în finală. Generația mea a crescut cu indignarea meciurilor aranjate de Dinamo, Steaua, FC Olt, Victoria etc…Baroneasa Emma Nicholson ne critica și ne punea la zid despre astfel de apucături, reprobabile de altfel…

Păi se compară ce a arătat România aseară cu prestațiile Luminiței Anghel, lui Mihai Trăistariu sau Elenei Gheorghe?

Păi se compară ce a arătat aseară Ucraina cu prestația faimoasei trupe ABBA care câștiga în anii 70 cu Waterloo?

Ce a fost aseară? Un aranjament clasic. Muzica este muzică, talentul este talent. Aseară a fost un gest neplăcut pe care Europa ni l-a arătat cu nonșalanță. Așa de dragul Ucrainei, un stat care cu mult timp înainte de război considera valorile europene drept hârtie de împachetat.

Suntem în UE, ne-am sacrificat, este bine să rămânem în UE și în NATO, dar văd că trebuie să suportăm oportunismul.

Facem pariu că la anul, Zelenski ia Oscarul chiar dacă nu joacă în niciun film?

Sper să nu își bată joc și de fotbal și de sporturile olimpice, să vezi cum ia Ucraina medalii de aur, doar participând.

Aseară a triumfat biciușcăria, spiritul european a pierdut. Din păcate….

Lasă un comentariu