Cum a ajuns USR un partid „fără strategie, fără viitor”

USR a ajuns azi ca un restaurant din care clienții au început să plece. Unii susțin că nu mai văd ieșirea, că partidul nu mai are viitor, nu are strategie, precum deputata USR care a decis să plece la PNL. Pe de altă parte, cei de la tejghea, adică de la șefia partidului, acuză că aceia care pleacă sau au plecat nu au plătit consumația. Adică nu au mai plătit cotizațiile.. În orice caz, azi, USR nici cu un restaurant nu mai poate fi comparat… este ca o cârciumă oarecare din apropierea unei piețe sau a unui târg.

Îmi vine să râd… Aș vrea să văd ce au de zis Sergiu Moroianu și Clotilde Armand. În 2016, când USR era încă în chinurile facerii sau era „banda de montaj”, cei doi au venit la Craiova, să vadă ce și cum. Erau prieteni vechi cu Nicușor Dan, visau la un mare partid care să schimbe din temelii clasa politică.

Prezent la întâlnire, le-am spus că sunt niște oameni bine intenționați și ea și Nicușor Dan, numai că le lipsește simțul practic, iar Nicușor nu era un tip fair play. Le-am dat exemplul concret. Gabriela Firea a anunțat în presă că îi oferea lui Nicușor postul de viceprimar. I-am spus Clotildei Armand că asta a fost o greșeală mare. că votanții lui Nicușor trebuiau respectați iar Nicușor ar fi putut vedea din 2016 ce era în administrație.

Sergiu Moroianu a sărit de la locul lui și mai că nu a sărit la duel, deși e un matematician de excepție și nu te-a fi așteptat la un om ca el să reacționeze astfel.

Le-am mai spus că „salvarea” apărea și la Frontul Salvării Naționale nu numai la Uniunea Salvați România sau Bucureștiul…Adică de prin 1990, ne-am cam prins și noi cum stă treaba cu salvările… mai nou ambulanțele abia se mai țin pe roți în timp ce dricurile sunt extrem de luxoase.

A avut atunci curajul să mă contrazică, să îmi spună că adevărul e la ei la USR… Atunci, am scris un articol în care am arătat ce spun azi deputații USR… nema strategie..nema viitor. Ba chiar mi-am permis să scriu în iunie 2016 că Nicușor Dan va pleca din USR…. Repet, era iunie 2016…

Aș vrea să văd azi cum comentează Clotilde Armand faptul că unii vedeam cu ani în urmă ce azi au început să vadă membrii USR. USR este azi la a patra garnitură de conducere în 6 ani (trei confirmate statutar, una provizorie). Între timp, unii liberali au ajuns parlamentari USR, precum Marius Bodea de la Iași. Asta e, lupți contra traseismului, dar îl practici ca partid.

Știu că a apărut legea aia în care nu poți, chipurile să denigrezi partidele, dar USR se denigrează singur ca partid. Au ajuns proprii lor demnitari să acuze lipsa de strategie și de orientare politică….

Noi care am avut curaj să spunem că oricum nu aveau viziune și strategie de la început ce facem? Ne cerem scuze fiindcă ne duce mintea? Așa e, mă văd nevoit să îmi cer scuze că am spus acum șase ani că USR nu va face nimic. Că îi lipsește viziunea, că nu are strategie…Nici nu se crease bine USR din USB…

Scandalurile din USR sunt mai violente decât cele de prin partidele vechi. Repet, este o atmosferă de bodegă, exact cum scria și Eminescu în articolele sale de presă.

Așadar, cine ar trebui să își ceară scuze? Eu am înțeles din 2016 că USR a murit înainte de a se naște…Se mai întâmplă…

Lasă un comentariu