Cum copiază tanti Ursula din Bruxelles din „Scînteia” lu’ Nea Nicu din Scornicești…

Mi se părea mie că tot ce s-a apucat Ursula von der Leyen să facă cu raționalizarea gazelor e dintr-un film cunoscut. Tanti Ursula sau Coana Europa nu știe că noi, românii am mai trăit filmul ăsta. Numai că atunci, în aprilie 1989, România achitase datoria externă. Azi, reducem tot ca să creștem datoria externă.

Ia uitați ce declară Coana Europa-Tanti Ursula, zisă muma lui Cîțu Superman: „Întrucât Rusia a suspendat deja parţial sau integral aprovizionarea cu gaz către 12 state membre UE, trebuie să ne pregătim cu toţii pentru situaţia cea mai rea (…)Planul de pregătire își propune în premieră să organizeze reducerea cererii de gaze și economisirea de energie, la nivelul UE și la o scară fără precedent. Iar aici fiecare are rolul său. Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade (…)”.

Uitați-vă la data ziarului Scâmteia: Duminică, 8 februarie 1987 Cum o fi aia „fără precedent”, Coana Europa știe:

Să mai zică unii că nu se repetă Istoiria asta…Păi cum, bre tanti Ursula…matale care îi dai înainte cu statul de drept, te inspiri dintr-o dictatură? Noi le știm pe astea că le-am trăit…

Lasă un comentariu