Cum functioneaza si unde sunt utilizate pompele de apa cu tocator?

Date:

In randul pompelor submersibile de apa regasim diferite categorii si modele de astfel de echipamente. Printre acestea se numara si pompele de apa cu tocator. Acestea sunt pompele submersibile din categoria de pompe apa murdara folosite pentru a extrage apa murdara din diferite surse, apa care contine impuritati solide de dimensiuni mari si foarte mari.

Modalitatea de functionare a pompelor de apa cu tocator

Pompele submersibile trebuie alese in functie de puritatea apei. Indiferent daca vorbim despre utilizarea pompelor de apa pentru uz casnic sau pentru uz industrial, puritatea apei este un element foarte important de luat in calcul atunci cand trebuie luata decizia de a cumpara un astfel de echipament.

Pompele simple pentru apa murdara pot fi folosite atunci cand impuritatile din apa sunt de dimensiuni foarte mici. In schimb pompele de apa cu tocator permit furnizarea apei din surse unde impuritatile au dimensiuni mari si foarte mari.

Citeste si: Descopera principalele avantaje ale pompelor submersibile centrifugale

In ceea ce priveste functionarea pompelor de apa murdara cu tocator, acestea efectueaza absorbtia apei folosind un mecanism de maruntire ce actioneaza prin procesul de forfecare. Actionarea pompei se face prin rotatia motorului pompei. Forta cinetica rezultata in urma rotatiei este cea care sustine tocarea si maruntirea impuritatilor solide regasite in apa. Amplasarea tocatorului poate fi externa sau interna, in functie de expunerea la gura de absorbtie a pompei de apa.

Pentru a rezista in mediul dificil unde sunt folosite, pompele cu tocator sunt realizate din materiale precum otel si fonta. Cu toate acestea, trebuie spus ca exista riscul de aparitie a unor deformari ale pompelor in cazul unui contact puternic cu pietre de dimensiuni foarte mari sau cu metale regasite in apa extrasa.

Unde sunt utilizate pompele de apa cu tocator?

Daca nu stii exact cand trebuie sa investesti intr-o pompa de apa cu tocator, trebuie spus ca acestea sunt cel mai adesea utilizate pentru gestionarea apelor uzate, pentru filtrarea apei cu noroi sau pentru decantarea foselor septice. Folosirea pompei de apa cu tocator poate fi afectata de apele de canalizare sau uzate care contin deseuri de tipul carpelor, a pungilor sau a altor materiale imposibil de dezintegrat.

Prin prisma principiului de functionare pompele de apa murdara cu tocator sunt folosite cel mai adesea in domeniul rezidential prin amplasarea lor in cazul foselor septice. De asemenea aceasta categorie de pompe submersibile pot fi folosite pentru amplasarea lor la nivelul rezervoarelor care preiau direct apa uzata de la chiuveta, dus sau toaleta. Pompele de apa cu tocator pot fi utilizate foarte eficient si in domeniul comercial sau in domeniul industrial.

Pompele de apa cu tocator pot fi dotate cu senzori si plutitoare. Acestea sunt pompe de apa automatizate si foarte eficiente. Alegerea pompelor de apa cu tocator trebuie facuta in concordanta cu domeniul de utilizare si cu sursa de apa care urmeaza a fi extrasa. Pentru a face alegerea potrivita poti apela la specialistii in comercializarea de astfel de echipamente destinate pomparii apei.

Succes Grup - Agentie de publicitate
Succes Grup - Agentie de publicitate
Suntem o agentie care ofera servicii de publicitate si de consultanta in mass-media, marketing, comunicare si publicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...