Cum miaună PSD la Pilonul 2 ca pisica la unt…

Date:

Cică pe la fondul de pensii este o gaură de vreo 12 miliarde. PSD știe ce a învățat de la PCR.. De unde mai tăiem tovarăși, că e groasă! se aude vocea Generalului…. Șefu, am io o idee, se aude un fost șofer care a ajuns ministru.. Să n-am parte ce cheia de paișpe dacă nu am o idee, de Ferrari pe Autostrada Unirii din Moldova… Nu mai dăm bani la Pilonul II că au pierdut ăia 12 miliarde.. exact cât avem noi nevoie…

Dialogul ăsta intră în categoria aia cu „orice asemănare cu situații din realitate e pur întâmplătoare”, dacă n-ar fi adevărul gol-goluț. Pilonul 2 a fost creat de unii care s-au gândit prin 2008 că prin 2022 așa, la putere vor ajunge niște idioți care nu vor mai avea bani de pensii. Atunci, în 2008, a fost un plan ca între 2 și 3,7 % din contribuția de stat la pensii să o dăm la un fond privat.

Acum, PSD latră precum femela câinelui la luna galbenă ca mămăliga aburindă și spune că se pierd bani. Păi bine, bre, Pesedeule, nu ți-a mai revenit mintea de unde era plecată cu sorcova celor 3 trandafiri? Băi, nene PSD, băi nene PNL, bă băieți, dați-vă cu reveneală. Păi nu există bre, ASF, acea cocină selectă unde zac pe salarii babane soți, soții, amante, amanți foști soți și ce s-o mai găsi? Păi nu tu Pesedeule care călărești statul român ca pe un cal de rasă dar l-ai făcut gloabă că uiți să-i mai dai mâncare și apă, nu tu ai decis ca ăștia de la fondurile private să investească în titluri de stat? Adică la statul pe care l-ai distrus? Păi dacă un nene obligă alți băieți să investească într-un câmp cu mărăcini pe post de orhidee și mărăcinii nu devin orhidee, este vina celor pe care tu i-ai rugat așa cum zicea Iliescu cam cu „de-a sula-n coastă” (sula e unealta aia de cizmărie folosită la împuns și tras ața când coși pantofii)?

Păi tu, PSD, tu PNL, voi ăștia de o ardeți pe la Guvern de prin 2008 încoace, păi voi nu valorizați titlurile de stat, voi nu rentabilizați investițiile. Ați aflat voi că oamenii au niște bani acolo (virtuali) fiindcă sunt investiții în curs și ba ați vrea supraimpozitare, ba ați vrea naționalizare. E ca și cum ați avea banii în buzunar la piept și i-ați pune în buzunar la spate, e tot aia. Statule român, tot tu te joci cu banii din fondurile private de pensii.

Îmi aduc aminte de o melodie din Soacra cu trei nurori… „Vai săracu omu prost ..bun odor la cas-a fost..”… Cam asta vreți noi să fim proști. Păi bă băieți, aia e proprietate privată, cică acea grămadă de foi, broșura aia pe care mâncați voi parizer cu muștar, pe care ați jurat că bla bla bla, propășire, una alta….Constituția României nu prea vă lasă să faceți ce vă taie capul cu proprietatea privată așa când îl mai folosiți din când în când..

Deci, dacă Pilonul II investește numai în ceea ce zice statul, privații de acolo nu au cum să aibă profit cât timp statul român nu poate lua nici o înghețată de la buticul din colțul blocului pe datorie fiindcă nu îi acceptă nimeni garanția. Asta e, statule român, titlurile tale de stat valorează fix cât hârtia pe care sunt tipărite…Hai capito? Capisci?

Așadar, mai ușor cu pianul pe scări și luați-o și voi așa ca Daea prin porumb și căutați boabe pe știuleți. Banii noștri de la Pilonul 2 sunt banii noștri… Tare am chef să văd cum îi pierd la privați că de tine, statule român, m-am săturat precum călugărul de ciorba de fasole, tu mă furi de 32 de ani, mă rog, de vreo 20 de când muncesc. Nici autostrăzi, nici spitale n-ai făcut…pensie nu o să ai de unde să dai, că nu ai de unde… și nu că nu ai găsi bani, nu știi să-i cauți în mod corect.

Lasă, statule român, nu muri tu de grija mea, că mă descurc eu…tu nu ești în stare să dai salariile restante la timp…dai o lege, apoi te juri că nu ai dat-o. Nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți miroase. Vreau eu să știu ca după niște ani de muncă, dacă mai apuc pensia, să văd cu ce rămân… că tot tu tragi și din Pilonul II apoi vii și vorbești de moralitate la televizor cum face o codoașă pensionată care apoi le dă lecții de fidelitate și familism codoașelor care încă mai sunt în câmpul muncii.

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...