Echipamentele ce vor fi folosite pentru ridicare și transport sunt o necesitate pentru companiile ce au un domeniu de activitate bazat pe încărcare și descărcare sau pentru firmele unde mutarea mărfurilor este foarte greu de realizat, uneori imposibilă, doar cu ajutorul fizic al angajaților.
Pentru a ne crește productivitatea firmei, de a scădea timpul de lucru pentru anumite sarcini și de a ne proteja într-un mod cât mai corect angajații, vom avea nevoie de echipamente de ridicare și transport ce vor fi mereu în avantajul companiei.
Dacă ele sunt achiziționate din surse sigure, costurile pentru întreținerea și reparațiile lor nu vor fi unele mari, exorbitante.
Pentru fiecare echipament în parte va fi nevoie de o instruire corectă a personalului pentru a se evita și a minimiza pe cât posibil eventualele riscuri ce pot apărea.
Fiecare utilaj este construit pentru un anumit tip de acțiune. Mai jos vei avea descrise câteva dintre ele pentru a înțelege mai bine eficiența și necesitatea lor în cadrul unor companii, chiar și pentru a ta.
Transpaleții, cele mai utilizate echipamente de ridicare și transport
Cele mai utilizate echipamente vor fi mereu transpaleții, fiind folosiți chiar și în supermarketuri. Aceștia se pot găsi pe piață sub doua tipuri: electrici și manuali. La rândul lor, în aceste două categorii se vor regăsi alte tipuri de transpaleți: transpaleți lift, cei standard, cei foarfecă electrici, transpaleți cu cântar, transpaleți ce au o ridicare rapidă etc.
Printre avantajele folosirii lor putem enumera posibilitatea ajustării mânerului în orice poziție, echipamentul reușind să se adapteze la greutatea și volumul sarcinii, ușurința cu care poate fi transportat paletul, dar și productivitatea crescută.
Platformele cu role
Platformele cu role se vor folosi pentru transportarea sarcinilor foarte mari. Acestea pot suporta până la 18 tone. În această categorie se vor regăsi: platformele cu role, cele cu role cu disc rotative și cele reglabile cu role.
Șasiurile sunt utilizate când este necesar transportul sarcinilor ce au o greutate care depășește 18 tone sau atunci când este nevoie de un control mult mai bun al direcției de deplasare.
Cricurile vor fi manuale sau hidraulice, având și ele la rândul lor scopul de a ridica sarcina, astfel reducând efortul și crescând productivitatea la locul de muncă. Selectarea echipamentului de ridicare și transport se va realiza în funcție de operațiunea ce urmează să fie realizată, de greutatea maximă, de înălțimea maximă și de înălțimea maximă la care urmează să fie ridicată sarcina.
Stivuitoarele
Stivuitoarele sunt folosite adesea pentru ușurința acestora de manevrare, fiind foarte simplu de încărcat și din cauză că nu necesită o forță mare de împingere în timpul folosirii. Acest fapt este datorat roților cu care stivuitoarele vor veni dotate.
Față de alte utilaje, utilizarea lor este una silențioasă, fiind echipamente recomandate în special pentru transportul și ridicarea diferitelor sarcini. La fel ca și transpaleții, stivuitoarele pot fi fie manuale, fie electrice.
Mesele cu lift
Mesele cu lift sunt niște echipamente ce sunt prevăzute cu mecanisme de ridicare hidraulice, ce vor fi folosite pentru ridicarea sarcinilor, ele fiind ori staționare, ori mobile, acționate fie electric, fie manual. Ele permit în majoritatea cazurilor transportul sarcinilor cu o greutate ce poate ajunge până la o jumătate de tonă.
În altă ordine de idei, aceste tipuri de echipamente se vor putea găsi cel mai des la firmele de transport marfă, cum sunt cele de curierat, în depozite, dar și în supermarketuri. Ele au reușit să facă munca mai ușoară, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, astfel, nu este de mirare că majoritatea firmelor vor alege să le folosească pentru avantajele și beneficiile lor.
Care sunt beneficiile unui transpalet cu motor electric?
Chiar dacă transpaleții cu motoare electrice sunt utilaje mai scumpe de achiziționat, datorită includerii unei baterii și a unui încărcător, aceștia oferă și numeroase beneficii pe termen lung:
- Comparativ cu stivuitoarele clasice, cele electrice ofera un consum mai mic de energie, reducând costurile necesare pentru combustibil.
- Stivuitoarele electrice produc emisii mai mici de CO2, făcându-le perfecte pentru companiile care doresc să protejeze natura.
- Transpaleții electrici sunt mai silențioși decât stivuitoarele cu motor diesel, facilitând un mediu de operare mai sigur și mai productiv.
- Transpaleții electrici sunt mai ușor de operat decât cei pe combustibil și, având mai puține piese în mișcare, este mai puțin probabil să se defecteze.
Toți acești factori au ca rezultat un cost total de proprietate mai scăzut pe termen lung. O astfel de investiție vine la pachet cu o mulțime de avantaje, așa cum ați putut observa în rândurile anterioare. Alegeți transpaleți de calitate majorând astfel productivitatea companiei!