Cum să bei whisky fără cola și să te bucuri de el?

Whisky-ul este un spirt foarte versatil, de aceea, fără îndoială, îți pui întrebarea „Cum să bei whisky fără Cola?”

În ciuda întregii sale complexități, poți bea whisky-ul fierbinte, rece sau chiar să gătești cu el.

Dar mai sunt câteva lucruri de știut pentru a te bucura cu adevărat de el fără să adaugi băuturi carbogazoase.

În acest articol, voi încerca să îți arăt și alte modalități de a bea whisky și că este și posibil să te bucuri de el.

Iată diferitele idei despre cum să bei whisky fără Cola:

Să ajungem la miezul problemei și să aruncăm o privire mai atentă:

Un whisky pur

Probabil te întrebi cum să bei whisky pur? Iată cel mai bun mod de a aprecia toate aromele și complexitățile pe care acesta le are de oferit.

Ce este un whisky pur?

Whisky-ul pur este whisky servit fără a amesteca nimic. Doar în unele baruri atunci când ceri un whisky pur, acesta se amestecă cu cuburi de gheață și se filtrează în paharul tău.

Cum bei whisky pur?

Cel mai bun mod de a bea whisky pur este să-l bei dintr-un pahar potrivit și bineînțeles la temperatura camerei.

Serveste maxim 5 cl într-un pahar Glencairn de exemplu, ceea ce reprezintă doza perfectă pentru o degustare bună.

Scopul unei doze de whisky perfect servit este să treacă direct de la sticlă la pahar cu cât mai puține întreruperi. Așa că nu folosi un „ jigger” pentru a doza.

Care sunt cele mai bune whisky-uri de băut pur?

Se spune că bourbon este un whisky bun pentru a începe să bei curat. Proporția mare de porumb îi conferă o aromă mai blândă, ceea ce calmează o parte din conținutul de alcool.

Dacă ești o persoană care iubește condimentele, atunci whisky-ul de secară ar putea fi un bun început. Este mai uscat decât bourbonul, dar condimentul de secară ajută și la atenuarea caracterului alcoolic al whisky-ului. Poți vedea mai multe sortimente pe https://boozetown.ro/.

In concluzie

În timp ce scopul unui whisky pur este să-l savurezi nediluat, mulți pasionați de whisky ar spune că există o modalitate de a-l dilua fără a denota gustul whisky-ului.

·        Un strop de apă

La urma urmei, de ce să nu adaugi puțină apă în whisky-ul tău? Sunt destul de mulți amatori care sunt în favoarea turnării unei picături de apă în whisky pentru a-l bea. Puțină apă eliberează elementele hidrofobe (repelente la apă) din pahar, permițându-ți să detectezi mai multe aromate pe nas și, prin scăderea conținutului de alcool, îți poate permite să guști mai multe arome în gură.

·        Cu cuburi de gheață

Dacă ești un iubitor de whisky de ceva vreme, știi că lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât par. Un whisky „On the Rocks” este un whisky în care sunt puse cuburi de gheață. De obicei, acestea se adaugă pentru a reduce conținutul de alcool al unui whisky.

Diluția este principalul dezavantaj al adăugării de gheață la whisky.

La urma urmei, este firesc ca gheața să se topească și cu cât îți ia mai mult timp să sorbi whisky-ul, cu atât se va dilua mai mult.

Lasă un comentariu