joi, decembrie 5, 2024

Cum să eviți distrugerea coletelor pe drum?

Cunoști acel sentiment de dezamăgire și frustrare când primești un colet deteriorat prin poștă sau prin curier? În calitate de expeditor, trebuie să iei toate măsurile de siguranță pentru a evita ca destinatarul să se confrunte cu acest tip de probleme, iar un colet care nu este ambalat corect poate să fie deteriorat în timpul transportului. Din fericire, ai la dispoziție câteva metode ingenioase și la îndemână cu ajutorul cărora poți să oferi protecție suplimentară obiectelor pe care le trimiți prin curier. 

Folosește folie cu bule pentru protecție.

Indiferent care este dimensiunea coletului sau ce conține acesta, este indicat să folosești folie cu bule mari pentru a oferi protecție suplimentară, mai ales dacă este vorba despre un colet fragil. Cu ajutorul foliei cu bule conținutul pachetului nu se va mișca și rezistența la șocuri mecanice va fi mult sporită. Dacă pachetul tău conține un articol fragil, asigură-te că este plasat în centru, evitând toate cele patru părți ale cutiei. Este important că respecți instrucțiunile de ambalare corespunzătoare firmei de curierat cu care alegi să lucrezi. În caz contrar, daunele nu vor fi plătite chiar dacă firma este responsabilă pentru acestea.

Folosește cutii noi, cât mai rezistente.

Calitatea cutiilor pe care le folosești pentru expediția unui colet este unul dintre cei mai importanți factori atunci când este vorba despre transport în siguranță. Cutiile de carton sunt ușor de deteriorat și oferă chiar mai puțină protecție dacă sunt vechi, așa că de fiecare dată ar fi mai bine să folosești o cutie nouă, de preferință cu pereți dubli. Numai când consideri că obiectele din interior sunt în siguranță, poți expedia pachetul fără probleme. 

Nu folosi pungi de material textil sau de pânză.

Pungile din pânză sau confecționate din material textil nu oferă siguranță în timpul transportului. Chiar dacă arată foarte bine, este mult mai indicat să utilizezi hârtie de ambalare sau ambalaje dintr-un material robust, cât mai rezistent, pentru a evita deteriorarea coletului.

Evita expedierea unor articole foarte scumpe.

Firmele de curierat pot să aibă politici uneori dezavantajoase pentru client, precum imposibilitatea de a plăti daune în foarte multe situații. Accidentele se pot întâmpla pe traseu, iar coletele nu sunt ferite în totalitate de deteriorare, așa că, pe cât posibil, este bine să eviți expedierea unor articole în care ai investit sume mari de bani. Dacă acest lucru nu este posibil, discută cu firma de curierat despre posibilitățile pe care le ai în ceea ce privește asigurarea bunurilor și recuperarea prejudiciilor.

Folosește bandă adezivă specifică.

Banda de uz casnic și banda adezivă pentru colete sunt total diferite, iar pentru a te asigura că pachetul ajunge cu bine la destinație este indicat să utilizezi bandă adezivă cât mai rezistentă care să sigileze coletul. Folosirea unei benzi ieftine, proprie de supermarket, nu va sigila corect cutia, indiferent de câte straturi aplici, așa că ia această măsură de siguranță pentru a nu întâmpina probleme. 

Dacă pachetul este ambalat corespunzător, ai mai multe șanse ca acesta să ajungă la destinație în siguranță, dar și ca firma de curierat să plătească eventuale daune atunci când acestea s-au produs din vina lor.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
mutari mobila
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
Clinica stomatologie Bucuresti