Cum sunt facuti brazii artificiali si cum e bine sa ii depozitam

Cautarea bradului de Craciun perfect este o traditie a sarbatorilor de iarna, inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand oamenii au incercat sa vina cu o versiune de brad artificial. In anii 1960, utilizarea sinteticelor a fost un succes pentru ca au reusit sa infiinteze bradul perfect . Astazi, brazii artificiali pot avea mai multe etaje.

Pentru cei interesati de tehnica de realizare a brazilor artificiali, va scriu mai jos cateva detalii.

Pentru realizarea brazilor artificiali de dimensiuni mari, se incepe cu construirea unui  schelet de otel. Rolele indoaie tuburile de otel in arcuri. Acestea se unesc apoi pentru a forma baza cadrului. Muncitorii sudeaza suporturi verticale pe arcuri, realizand structura pe sectiuni.

Se pulverizeaza apoi o pulbere de poliester ce ofera metalului sudat o suprafata neteda, finisaj mai dur decat vopseaua. Se pun apoi piesele in cuptoare speciale pentru a seta acoperirea.

Pentru realizarea acelor de brad artifical este nevoie de o folie de plastic verde (sau alte culori) din PVC, care intra intr-o rola echipata cu multe taietoare circulare.  Fiecare dintre benzile inguste de plastic trece apoi sub o rola cu si mai multe lame, si sunt tocate in bucatele mici, asemanatoare acelor de brad. Aceste ace artificiale vin intr-un gama foarte variata.

Sunt ghidate apoi spre masinarii speciale care le monteaza pe sarme de otel, imbinate cu PVC-ul verde si maro. Aceasta tehnica de rasucire realizezeaza un aport continuu de verdeata artificiala, creand iluzia unei tulpini cu ace de brad.

Pentru acele ramuri care par a fi ninse, se utilizeaza un spray de vopsea alba, din latex.

Folosesc apoi un element de fixare inelar pentru a uni frunzisul artificial care va fi folosit pentru a acoperi cadrul copacului, si tot asa pana cand sunt realizate ramurile sale.  Bradul artificial este gata!

Brazii artificiali se realizeaza rapid, au o durata de viata de pana la 15-20 de ani si sunt creati la inaltimi diferite, dar cele mai comune inaltimi la brazi artificiali sunt de 180cm, 210cm, 240cm

In functie si de calitatea lor, insa, pentru ca durabilitatea lor sa creasca, este recomandat sa ii depozitati in condiii optime.

Cum se pastreaza un brad de Craciun artificial

Din mai multe privinte brazii  de Craciun artificiali sunt mai convenabili decat cei naturali. Nu lasa ace, nu trebuiesc udati si nu necesita ingrijiri speciale, doar ca, dupa ce trec sarbatorile de iarna, trebuie sa il depozitati, nefiind biodegradabili.

Iata cateva sfaturi pentru ca bradul artificial sa fie pastrat frumos si sa reziste bine timp indelungat

Primul pas: eliminati intai decoratiunile

Inainte de a demonta bradul, asigurati-va ca ati scos toate ornamentele din brad, deoarece acestea pot fi zdrobite cand ramurile se vor plia. Eliminati si ghirlandele de lumini, sau oricare alta decoratiune.

Inainte de a pune bradul intr-un ambalaj, stergeti ramurile acestuia cu o carpa umeda, sau aspirati-le, pentru a indeparta praful. Daca l-ati sters, lasati suficient timp pentru ca acele sa se usuce complet.

Pliati apoi fiecare parte a bradului artificial, ca si cum ati strange o umbrela, apoi acoperiti-le cu o folie de plastic rezistent, sau chiar in saci de gunoi mari. Cand il veti refolositi, anul urmator, taiati doar partea laterala a foliei cu o foarfeca. Nu incercati sa ii ambalati in cutia lor originala, pentru ca nu vor intra.  Procesul de amablare este unui special realizat direct in fabrica. Ramurile nu se vor strage la fel ca inainte de desfacere.

Brazii artificiali se pastreaza foarte bine ambalati in acest fel, insa daca spatiul va permite, nu trebuie sa strangeti ramurile foarte tare, pentru ca anul urmator va fi mai usor de refacut. Depozitati bradul in spatii uscate, departe de razele soarelui sau de surse principale de caldura, pentru a evita deteriorarea lui sau anumite incidente.

Pentru ca bradul este insotit de ornamente, venim cu cateva idei si pentru depozitarea acestora.

Va intrebati mereu cum este bine sa pastrati decoratiunile de Craciun pentru anul viitor, fara a se sparge sau incurca? Ei bine, iata cateva sugestii inteligente pentru depozitare.

1. Folositi pungi sigilabile

Daca doriti sa va pastrati ornamentele in totala ordine, sortati-le dupa marime si culoare si folositi pungi transparente pentru a le indentifica usor anul urmator. Eventual puteti sa etichetati punga, daca nu este transparenta.

2. Infasurati luminitele

Infasurati siragul de lumini in jurul unui carton, pentru a nu se incurca, si notati pe acesta ce dimensiune are si ce culori, pentru a fi usor de identificat in depozit.

3. Pastrati sirurile de margele in sticla

Nu conteaza ce fel de sticla aveti, insa este indicat sa fie trasparenta pentru a vedea ce este inauntru, apoi, dati drumul siragului in interiorul acesteia, pana sa incolaceste incet. In felul acesta evitati sa se incurce in cutii de celelate decoratiuni.

5. Ambaleaza decoratiunile

Pentru decoratiunile de sticla, sau cele din materiale casante, este  recomandat sa folositi hartie pentru ambalat, sau foaie de ziar, sa le ambalati individual si sa le depozitati in cutii. Cereti la un magazin local cateva cutii, ideal ar fi de vin pentru ca au separatoare din carton, si nu se pot balansa. Lipiti apoi cutia pentru a fi mai sigura.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie