Cum te ajută pardoseală pentru confort termic sporit?

Fiecare iarnă, precum fiecare început de an, ne arată că este timpul să alegem. Într-un sezon friguros ca acesta, când frigul ”te ia de la picioare”, cum spun românii, îți arată că e timpul să iei măsuri și să schimbi sistemul de încălzire și chiar pardoseala pentru confort termic sporit. Uite și de ce.

Pe piață există multe tipuri de soluții de încălzire pentru care poți să optezi: centrale termice individuale și sisteme de încălzire prin pardoseală, izolarea termică și surse electrice suplimentare sunt doar o parte dintre soluții.

Pentru a te putea bucura de confort termic nu este întotdeauna suficient să te asiguri că ai casă bine izolată și dispui de un sistem de încălzire eficient. O mare parte din căldură se poate pierde prin pardoseală mai ales dacă locuiești într-o casă care dispune de un subsol neizolat unde pătrunde frigul în permanentă sau dacă apartamentul tău este situat la parter. Căldura se ridică, iar frigul se simte de la picioare, așadar o pardoseală bine aleasă poate asigura confortul termic de la primul pas al dimineții.

 

De ce sunt pardoselile din lemn o soluție bună pentru asigurarea confortului termic?

Una dintre soluțiile cele mai recomandate de specialiști este aceea să montezi sistem de încălzire în pardoseală potrivită pentru a păstra confortul termic pentru cât mai mult timp. Eventual, poți să sporești confortul termic prin a instala un sistem de încălzire în pardoseală. Atunci când căldură se realizează de jos în sus, din pardoseală înspre tavan, confortul termic se instalează în întreaga locuință.

Pentru instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală este important să alegi o pardoseală potrivită pentru locuința ta. De exemplu, parchetul stratificat este o soluție optimă pentru a fi montat peste un sistem de încălzire prin pardoseală, având stabilitate dimensională bună.

Nu poți  monta sistem de încălzire prin pardoseală? Alege un parchet din materiale naturale calde

Nu toate apartamentele permit montarea de sisteme de încălzire prin pardoseală. Blocurile vechi, racordate la sisteme centralizate sunt limitative din acest punct de vedere. Ce puteți face în acest caz?

            Pardoselile din lemn sau similar, groase, calde prin natura lor și durabile sunt o opțiune. Astfel, puteți opta pentru parchet din lemn, clasic și elegant, cu grosimi mai mare de 15 mm și care va acționa ca o punte izolatoare, mai ales dacă locuința este la parter. În plus, materialul este viu și cald prin

            Parchetul de bambus,  deși nu este lemn, are o structură similară acestuia și este, de asemenea, un material cald. O pardoseală din bambus durabilă găsiți la Decolandia.ro, în gama de parchet densificat. Cu o grosime de 14 mm și o densitate sporită grație densificării, podeaua devine mai plăcută grație materialului.

 Deși suntem în plină iarnă, e timpul să decizi. Urmărește recomandările date de noi și întreabă și experții în pardoseli.

Lasă un comentariu