Curajul, la Cotroceni, depinde de Berlin

”Curajul lor depinde de Berlin, care nu și-a hotărât încă alesul”este o replică din filmul „Revanșa”. Autorul, comunistul Pîrvu se referea la Ion Antonescu și Horia Sima în 1941. Curajul de a se lovi frontal era condiționat de Berlin. În linii mari, cam așa este și acum.

Curajul lui Klaus Iohannis, pe care mulți analiști îl caută, depinde de soarta alegerilor de la Berlin. Angela Merkel se retrage și vrea ca CDU să continue cu un alt cancelar crescut de ea.

Așadar, Florin Cîțu și Ludovic Orban se luptă între ei, dar cam cu perdea. Tot de teama Berlinului și a Parisului. Dacian Cioloș a mers la Paris, Florin Cîțu a arătat că Ursula von der Leyen va veni la București. Evident, Ursula von der Leyen a fost Ministrul Apărării la Berlin, deci legătura cu Angela Merkel a actualei șefe a Comisiei Europene este clară.

Curajul de a pune capăt crizei există dar e ținut la păstrare. Nu Congresul PNL din 25 septembrie 2021 este miza reală ci miza rezultatelor de la Berlin.

Dacă la Berlin câștigă SPD, adică social-democrații germani, și PSD de la noi are o șansă.

Așadar, lui Florin Cîțu și lui Klaus Iohannis le revine curajul și îl pot sacrifica pe Ludovic Orban, Acesta poate trece la Senat, iar Camera Deputaților ar trece la PSD

Curajul PNL se bazează pe Berlin și Bruxelles

Deja URSPLUS vrea o nouă convocare a birourilor reunite pentru ca moțiunea la vot să intre până la 25 septembrie.

Evident, nu vor avea nicio șansă. În plus, în PNL, circulă inițiativa ca toți parlamentarii din Parlament, indiferent de partide, să se delimiteze de AUR.

AUR a ajuns un fel de „pachet de aur” al acțiunilor prin care o companie vrea să controleze o altă companie, pentru a învinge un rival. USRPLUS curtează AUR, exact cum PNȚ-ul lui Iuliu Maniu i-a curtat pe legionari la alegerile din 1937. Totuși, AUR nu are decât extremism de dreapta, mascat într-un fals naționalism.

Așadar, meciul se joacă și USRPLUS are toate șansele să facă Opoziție cu AUR.

Azi, Klaus Iohannis decide să rezolve cumva chestiunea facturilor majorate, chemându-l la el pe Florin Cîțu.

Lasă un comentariu