De ce apare sindromul de Tunel Carpian?

Daca te intereseaza mai multe detalii despre o operatie tunel carpian Bucuresti, trebuie sa cunosti cateva lucruri inainte de a face o astfel de operatie. Multe persoane nu cunosc exact lucrul care le-a provocat aparitia unui sindrom de tunel carpian. De obicei aceste simptome apar dupa miscarile repetitive cum ar fi tastarea sau o miscare a incheieturii mainii.

Ce trebuie sa stiti despre o operatie tunel carpian Bucuresti?

Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere despre aceasta operatie tunel carpian Bucuresti este ca aceasta este o procedura destul de comuna in ziua de azi. Persoanele care se mai confrunta cu sindromul de tunel carpian mai au de-a face si cu alte conditii precum obezitatea, hipotiroidismul, dar si diabetil sau artrita reumatoida. De asemenea, aceste simptome mai apar in cazul sarcinii sau atunci cand exista si factori de risc care pot duce la aparitia sindromului.

Femeile au de obicei de trei ori mai multe sanse de a se confrunta cu sindromul de tunel carpian. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele au tendinta de a avea si tuneluri carpenme mai mici. De asemenea, acest sindrom poate aparea si in familie daca un membru al familiei voastre are tuneluri carpiene mici. Daca obisnuiti sa faceti aceleasi miscari cu bratul, cu incheietura sau cu mana, atunci e posibil sa dezvoltati o astfel de problema. Ea mai poate aparea si in situatia in care va dislocati sau chiar fracturati incheietura mainii.

Procedura comuna in cazul in care medicul observa ca va coinfruntati cu aceasta problema este sa va faca o radiografie. In acest fel, medicul poate observa oasele, dar si tesuturile. El stabileste in acest fel daca se impune in cazul vostru o operatie tunel carpian Bucuresti.

O modalitate de a preveni aparitia acestei probleme este sa va relaxati si sa nu mai faceti miscari ferme. Daca munca voastra implica tastatul, atunci cel mai bine este sa faceti si pauze. Pauzele scurte, dar si frecvente sunt importante asadar din acest punct de vedere. Intindeti usor si indoiti periodic mainile, dar si incheieturile. Este important si sa alternati pe cat posibil sarcinile pe care le faceti. In acest fel, veti putea preveni aparitia si dezvoltarea acestor probleme cu care va confruntati.

Pe cat posibil imbunatatiti-va postura, astfel incast ea sa fie cat mai corecta in orice moment. Daca nu stati intr-o posztura corecta, veti icnepe sa aveti probleme cu muschii gatului sau umarului, iar acest lucru va duce la afectarea incheieturilor si a degetelor. Mai aveti in vedere si ca mouse-ul pe care il folositi la computer sa fie cat mai confortabil. Este important asadar ca acesta sa nu va afecteze incheietura mainii, de aceea aveti in vedere si acest lucru. Problemele pot aparea si in situatia in care lucrati intr-un mediu rece. Daca nu puteti lucra intr-un mediu cald, atunci este o idee buna sa purati manusi cu degete, acestea mentinandu-va mainile, dar si incheieturile mainii cat mai calde. Tinand cont de aceste lucruri, veti evita anumite probleme care necesita operatie.

Lasă un comentariu