DNA a luat în vizor administrația lui Fritz la Timișoara

Azi, 8 aprilie 2022, procurorii DNA au ajuns la Primăria Timișoara. Omul lui Dominic Fritz, viceprimarul Ruben Lațcău a avut de dat unele explicații în fața procurorilor DNA.

Este o anchetă penală „in rem” (anchetă asupra faptelor nu a făptuitorilor) care vizează fapte de corupție.

Ancheta are loc în contextul în care Colterm nu a achiziționat nici în acest an certifcatele pentru emisii de gaze cu efect de seră.

DNA a dat următorul comunicat: ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara”.

Anchetatorii DNA au făcut percheziții în biroul viceprimarului Ruben Lațcău.

Descinderea DNA a avut loc după ce administratorul judiciar al Colterm a declarat că dacă în 2022 certificatele pentru emisiile de gaze cu efect de seră nu vor fi cumpărate, Colterm va intra în faliment.

DNA anchetează maniera de luare a deciziei din 2021 de a nu se mai achiziționa certificatele verzi.

Administrația Fondului pentru Mediu -AFM a amendat Colterm cu aproape 21 milioane de euro în 2021. Dominic Fritz a refuzat convocarea AGA pentru a reglementa achiziționarea certificatelor pentru emisiile de gaze de seră.

La finele lunii martie 2021, în cadrul unei ședințe a AGA, administrația Fritz-Lațcău a înlocuit consiliul de administrație. Apoi s-a hotărâr amânarea discutării problemei pentru maxim două săptămâni.

Evident, acea ședință nu a fost convocată în termenul convenit ci numai după primirea amenzii.

Lasă un comentariu