Ediție aniversară a Salonului Artelor Decorative la Muzeul Național Cotroceni

Date:

Muzeul Național Cotroceni va găzdui, în perioada 6 mai – 6 iunie 2021, a XIX-a ediție a Salonului Artelor Decorative, eveniment care a devenit, deja, un reper în sfera artelor vizuale.

Anul acesta muzeul aniversează 30 de ani de la înființare, iar, pentru a marca evenimentul, curatorii Cosmin Năsui și Georgiana Cozma aduc în atenția publicului, în toate secțiunile expoziționale ale Salonului, artele textile și tapiseria, puse în valoare de patru generații de artiste.

Astfel, secțiunea „Famous – artişti consacraţi” – îi are ca invitați la această ediție pe Maria Mihalache Blendea (n. 1931), pe Claudia Mușat (n. 1958) și pe Nicolae Moldovan (n. 1970).

Secțiunea „New Blood – artişti tineri” îi va aduce la întâlnirea cu publicul pe Viviana Basan, Nicoleta Blegu, Ana Bradu, Victor Costache, Alina Ioan, Teodora Ionescu, Ioana Moroianu, Marius Stanciu, Roxana Tudor și Miruna Pria.

În secțiunea History, vizitatorii o vor regăsi pe Cela Neamțu (n. 1941) cu seria „Ii”, care folosește fragmente din colajele textile pregătite și rămase neutilizate în atelierul legendarei artiste Lena Constante (1909-2005).

Portfolio Room va prezenta interviuri realizate în cadrul Centrului de resurse pentru artele decorative, lansat online și offline anul trecut, la inițiativa platformei muzeale private Post Modernism Museum și a asociației Maia. Centrul este găzduit de Muzeul Național Cotroceni și prezintă mai mulți artiști care au participat la ultimele patru ediții ale Salonului Artelor Decorative: Dorina Horătău, Anca Vintilă Dragu, Georgiana Cozma, Cela Neamțu, Ioan Nemțoi, Marian Gheorghe, Ilie Rusu, Gheorghe și Iudita Crăciun. De asemenea, în această secțiune pot fi urmărite și interviuri cu istorici și critici de artă interesați de aceste genuri și fenomene artistice, printre aceștia numărându-se Adrian Silvan Ionescu și Pavel Șușară.

Accesul publicului se va face în baza unei programări prealabile, la numerele de telefon 021.317.31.07 și 0725.51.83.81, sau prin email, la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro.

Catalogul dedicat expoziției va fi pus în vânzare la magazinul de prezentare al Muzeului Național Cotroceni.

Galeria de imagini a evenimentului va putea fi vizionată pe site-ul Muzeului Național Cotroceni http://www.muzeulcotroceni.ro/evenimente/, dar și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/muzeulcotroceni.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Trinitas, Modernism, Agerpres, Presa de Azi, HYP TV, See Bucharest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...