Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute. Fosta exponentă a regimului Băsescu a părăsit țara în această dimineață dar a fost reținută de vameșii bulgari la frontiera cu Grecia

Elena Udrea a primit azi de la Înalta Curte sentința definitivă în dosarul Gala Bute: 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Fostul politician a părăsit România, conform Poliției Române, în această dimineață prin Vama Giurgiu, deoarece pe numele său nu exista nicio restricție.

Experții în drept penal spun că Elena Udrea exercita o cale extraordinară de atac a unei sentințe pronunțate, deci nu putea să aibă vreo restricție sau vreo restrângere a drepturilor.

Pentru că polițiștii nu au găsit-o acasă la Corbeanca, pentru a o conduce la arest, fostul ministru Elena Udrea a fost dată în urmărire internațională.

La câteva ore după instituirea urmăririi internaționale, la vama Kulata dintre Bulgaria și Grecia, vameșii bulgari au verificat un automobil Mercedes cu număr de Ilfov la bordul căruia a fost identificată Elena Udrea.

În prezent, autoritățile bulgare cooperează cu autoritățile române în vederea stabilirii detaliilor juridice care țin de procedura de extrădare a Elenei Udrea în România.

Lasă un comentariu