Elena Udrea poate fi extrădată. Decizia instanței bulgare poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile

Elena Udrea este tot mai aproape de o „vacanță” de 6 luni la Târgșor. Politicianul cu poza căruia mulți primari dormeau sub pernă sperând ca din pixul ministerial să curgă bani pentru dezvoltare și căruia i se aduc acuzații de mită și abuz în serviciu va ajunge cel mai probabil în România după Paști.

Sunt șanse minime ca recursul Elenei Udrea să fie admis după ce toate acțiunile sale de când a fost prinsă în Bulgaria au picat în justiția țării vecine.

Bulgaria a început o cruciadă de verificare a tuturor privatizărilor de după 1989 din Bulgara pentru a-i condamna pe corupți. În acest context, Elena Udrea nu ar fi avut oricum succes fiindcă grozăveniile și corupția de care a fost acuzată au depășit de mult granițele României.

Poliţia bulgară a primit informația că Elena Udrea a comis multe infracţiuni în timpul mandatului său de ministru, Asfel, între 2009 şi 2012, a obținur mită de peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii.

Având în vedere că un oligarh rus oferea 1 milion de dolari pentru asasinarea lui Vladimir Putin, Vladimir Putin chiar s-ar simți jignit că pe capul lui s-a pus un premiu mai mic decât o șpagă de care procurorii spun că ar fi primit-o Elena Udrea. Un american care colecta pentru campania prezidențială cel puțin 1 milion dolari putea deveni ambsador sub Donald Trump. Adică mita primită de Elena Udrea se apropie de 5 milioane euro. Asta în condițiile în care ea a asistat nepăsătoare cum șefii ei, Traian Băsescu și Emil Boc tăiau salariile și așa de mizerie ale bugetarilor cu 25 %.

Așadar, Elena Udrea arată că nu are pic de demnitate. Își închipuie că pentru faptele sale, România ar trebui să o decoreze, sau românii să se tăvălească de durere că fosta blondă prezidențială va ajunge la închisoare. Faptul că a plecat de două ori din țară, o face ca măcar primul an să îl execute în regim închis fiindcă prezintă risc de evadare.

Justiția din Bulgaria a desființat probele inventate de apărarea Elenei Udrea, potrivit cărora starea sa de sănătate nu îi permite să stea după gratii în România.

Autoritățile de la Sofia au primit și raportul despre siuația din penitenciarele românești.

Așadar, după recurs, este foarte posibil ca Elena Udrea să ajungă în România și să își execute pedeapsa cu închisoarea la care a fost condamnată definitiv.

Să nu uităm că Udrea mai are și alte dosare, cel al finanțării campaniei din 2009 a președintelui Băsescu îi poate aduce încă 8 ani de închisoare cu executare, sentința putând fi dată în mai anul acesta.

Lasă un comentariu