Elena Udrea rămâne la închisoare pentru următorii șase ani

Azi, 29 iunie 2022, ÎCCJ a respins cererea Elenei Udrea de suspendare a executării pedepsei pe durata recursului în casație intentat de ea ca ultimă cale extraordinară de atac pentru a scăpa de sentința de condamnare la închisoare pentru abuz în serviciu în Gala Bute, pentru următorii 6 ani.

Elena Udrea a invocat prescrierea faptelor, faptul că fuseseră declarate neconstituționale completurile de 5 care o judecaseră și pe ea. În plus, a invocat reglementări europene privind prescrierea faptelor, deși CEDO i-a respins cererea mai înainte.

Elena Udrea a plecat din România în ziua confirmării de ICCJ a sentinței de 6 ani, date în 2018, a fost prinsă și arestată 64 de zile în Bulgaria, după care a fost extrădată autorităților române. În Bulgaria, a încercat să ceară executatea pedepsei acolo din cauza condițiilor neprielnice din România, dar cererea i-a fost refuzată.

Evident, Elena Udrea nu va sta numai 6 ani în închisoare (este puțin probabil ca recursul ei să aibă succes), mai are procese în care riscă și alte pedepse privative de libertate, deci liberarea condiționată este destul de greu de dat în cazul său.

În prezent, Elena Udrea este încarcerată la Târgșor, unde ar trebui să stea până în 2028.

Lasă un comentariu