Epilog la cazul Elena Udrea: Justiția bulgară a decis extrădarea fostului ministru român

10 iunie 2022 este o zi în care Bulgaria a arătat că nu umblă cu jumătăți de măsură. Justiția bulgară a spus că locul Elenei Udrea este într-un penitenciar românesc unde va trebui să își execute pedeapsa. Adică au decis că poate fi extrădată. Bulgaria a decis să ancheteze toate hoțiile anilor 90, în urma cărora avutul statului bulgar a ajuns pe mâinile infractorilor de calibru greu.

Completul bulgar care a decis să o extrădeze pe Elena Udrea a fost format din judecătorii Plamen Datsov, Dimitar Fikiin și Svetla Bukova.

Magistratul Svetla Bukova a declarat: „Nu ne-a fost ușor să luăm această decizie, nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz”

Faptul că Elena Udrea, condamnată la 6 ani închisoare a crezut că Bulgaria o va ierta pe ea, refuzându-i extrădarea în timp ce infractorii bulgari sunt vânați și pentru infracțiuni similare celor pentru care a fost condamnată Elena Udrea în România, de justiția românească pare o copilărie.

Bulgaria speră ca și România la aderarea la Spațiul Schengen și la ridicarea MCV pe Justiție. Așadar, de ce să își fi dat bulgarii cu stângul în dreptul așa de dragul Elenei Udrea?

Mă mir că avocații săi nu au știut să își facă o strategie mai bună și au acționat ca niște amatori. Au vrut să o salveze pe clienta lor mergând pe vicii de procedură: ba că judecătorii nu sunt specializați pe infracțiuni de corupție, ba de una ba de alta.

Ce proști au fost avocații lui Al Capone în anii 30… cum nu le-a dat lor prin cap să spună că nu știau judecătorii americani cum se face țuica la cazan și deci nu aveau drept să le bage clientul la zdup…

Până una alta, în mod clar, Elena Udrea nu a ales bine țara unde să fugă. Bulgarii îi iubesc pe cei ca Elena Udrea, cum se potrivesc castraveții murați cu cafeaua de dimineață. Era normal ca bulgarii să arate că respectă legislația europeană, mandatul european de arestare. Ei vor în Spațiul Schengen, vor să adere la Euro, deci extrădarea Elenei Udrea le-a venit mănușă.

Oare ce interes aveau ei să își bage infractorii lor la pușcărie și pe ai noștri fugiți la ei să îi lase în libertate? Ce legitimitate mai avea justiția lor în ochii poporului bulgar?

Lasă un comentariu