Este necesara operatia de cataracta?

Unele persoane au in vedere o astfel de operatie cataracta Bucuresti. Ea este o solutie de avut in vedere mai ales din cauza faptului ca multe persoane se confrunta cu cataracta. Aceasta se manifesta prin scaderea progresiva a vederii din cauza opacifierii cristalinului. Fara un tratament anume, aceasta problema va duce la o pierdere a vederii. Singurul tratament eficient pentru a scapa de aceasta problema este operatia de cataracta. Medicul chirurg inlocuieste in acest fel cristalinul opacifiat cu unul artificial.

Cand se face o operatie cataracta Bucuresti?

Atunci cand se scade confortul vizual, o operatie cataracta Bucuresti este solutia cea mai buna pentru voi. Cu cat aceasta operatie se amana mai mult, cu atat pacientul se va chinui cu o vedere scazuta, iar operatia devine in acest fel din ce in ce mai dificila, dar si riscanta in acelasi timp. Recuperarea vizuala este si ea mai lenta in acest fel. De asemenea, mai pot aparea si unele complicatii aditionale daca se amana prea mult aceasta operatie. In unele cazuri, mai rare, operatia de cataracta este considerata a fi o urgenta chirurgicala, de aceea este foarte important ca aceasta sa se realizeze in cel mai scurt timp.

Pregatirea pentru operatie se realzieaza imediat ce se efectueaza cateva analize de sange. De asemenea, trebuie realziat un consult cardiologic si un EKG. Cu 2 zile inainet de operatie, trebuie sa incepeti un tratament cu antibiotic, cu pastile, dar si cu picaturi. In ziua opratiei este interzis consumul de cafea pentru ca poate influenta efectul anesteziei. De asemenea, este bine de stiut ca in ziua aceasta se poate lua o masa usoara si se pot consuma lichide. Este important sa fiti insotiti la operatie pentru ca ochiul operat va fi pansat pana a doua zi.

Operatia de cataracta dureaza putin, ea facandu-se sub anestezie locala. Aceasta operatie cataracta Bucuresti se realzieaza fara internare. De asemenea, rata de succes a acesteia este una foarte mare. In ziua de azi se folosesc tehnici foarte moderne, dar si sigure in acelasi timp. Aceasta tehncia se va realiza prin microincizie de numai 2 mm. In cazul operatiei de cataracta cu laser, extragerea cristalinului se realizeaza prin tehnica de facoemulsificare cu ultrasunete. Aceasta tehnica este una foarte eficienta si da rezultatele cele mai bune.

Imediat duap aceasta operatie, vederea este recuperata intr-un timp foarte scurt. Pacientul va trebui ca dupa operatie sa urmeze tratamentul prescris de catre medic si sa respecte recomandarile sale. De asemenea pacientul trebuie sa mai mearga si la controalele obligatorii, astfel incat sa fie sigur de faptul ca operatia a decurs intr-un mod corespunzator. Daca apar probleme, acesta trebuie sa anunte de urgenta medicul, iar acesta ii va spune exact ceea ce trebuie sa faca pentru a scapa de probleme.

Mai pot aparea si senzatii de usturime, occhi uscat, corp strain sau ochi rosu. Aceste fenomene vor disparea treptat, iar vederea va fi in timp vindecata. Tineti cont de faptul ca operatia de cataracta, cu toate ca este usor tolerata, ea este totusi un traumatism.

Lasă un comentariu