Extractia molarului de minte – o interventie usoara si rapida

Molarii de minte sunt ultimii dinti care erup, in cavitatea bucala,  uneori ramanand chiar blocati sub gingii, ajungand, ulterior, sa creasca intr-un unghi ciudat si provocand complicatii.

Asadar, maseaua de minte ajunge sa fie unul dintre dintii care trebuie extrasi, dupa eruptie, indiferent de conditia pe care o prezinta – fie ca este una fericita, sau chiar mai putin placuta.

Care sunt simptomele aparitiei molarului de minte

Eruptia maselelor de minte este cunoscuta, atat in randul pacientilor, cat si a medicilor, ca fiind una extrem de dureroasa, simptomele resimtite fiind reprezentate de dureri, inflamatii si disconfort la nivelul gingiilor. De asemenea, zona in care erupe dintele, se inroseste vizibil, o presiune inconfortabila extinzandu-se la nivelul capului, urechilor si fetei. In cazuri extreme, unele persoane pot intampina si dificultati in deschiderea gurii, care se inclesteaza, din cauza inflamatiei, care se extinde.

De ce este necesara extractia maselei de minte

In cazurile fericite, in care maselele de minte erup in mod corect, nu afecteaza pozitionarea celorlalti dinti, nu provoaca dureri si sunt asezate in asa fel incat sa poata fi curatate, in timpul oricarui periaj, atunci extractia nu este necesara.

Pe de alta parte, exista situatii speciale, dar, din pacate, destul de des intalnite, la care singura solutie de rezolvare ramane aceea a extractiei, iar acestea se intampla, atunci cand:

  • Raman complet ascunse in interiorul gingiilor: daca nu ies la suprafata, in mod normal, maselele de minte raman blocate in interiorul maxilarului. Uneori, acest lucru poate duce la o infectie sau poate provoca un chist care poate afecta alte radacini dentare sau suportul osos;
  • Ies partial prin gingii: deoarece aceasta zona este greu de vazut si de curatat, maselele de minte care ies partial, creeaza un pasaj care poate deveni un magnet pentru bacteriile care provoaca boli ale gingiilor si infectii orale;
  • Inghesuie dintii din apropiere: daca maselele de minte nu au suficient spatiu pentru a iesi in mod corespunzator, acestea pot aglomera sau deteriora dintii din apropiere. 

Asadar, daca un pacient se confrunta cu oricare dintre situatiile de mai sus, poate vizita cu incredere medicul dentist, care va interveni rapid si deloc dureroas pentru extractia maselelor de minte.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie