Comunicat discutabil de la Ministerul Educației. Cum ne „aburește” Ministerul Educației cu rata cea mai mare de promovare la Bac din ultimii 10 ani

Sincer, credeam că sunt răsuflate raportările cu tonele la hectar obținute de România lui Ceaușescu. Asta până azi, când am putut auzi, oficial, de la Ministrul Educației, una și mai gogonată. Aceea că 73% dintre cei înscriși la Bacalaureat l-au promovat! Adică ar fi cea mai mare rată din ultimii 10 ani.

Sincer, nu știu de ce Ministrul Educației a acceptat să dea acest comunicat fără să îl evalueze înainte. Bag mâna în foc că autorul lui este un propagandist cu facultatea pe la vreun CAP de prin Bărăgan. Fac pariu că nu Ministrul a făcut acest raport.

Păi, bine, stimate Domnule Ministru, nu Dumneavoastră ne-ați spus prin mai că s-au înscris cei mai puțini elevi la Bacalaureat din ultimii 32 de ani?

Domnule Ministru, pe onoarea mea, ați fost victima unei farse! Păi 73% din cea mai mică prezență, cât a fost rata de promovare în acest an, sunt procente mai mici decât ratele anterioare, din simplul motiv că totalul de 100% din care se calculează procentul respectiv este diferit.

Sigur rata de 73 % din acest an, dacă puneți mâna pe un calculator și calculați este mai mică decât, să zicem, 50% rata de promovare dintr-un an din ultimul deceniu.

Așadar, ați fost victima unei raportări ceaușiste si este păcat. Mai corect era să spunem că a fost o selecție naturală, că s-au înscris cei care erau de la foarte siguri la relativ siguri că vor lua Bacalaureatul, iar rezultatul a fost unul bun.

Așadar, mai multă atenție la cifre nu strică!

Lasă un comentariu