Festivalul Shakespeare la Craiova: „Visul unei nopți de vară”, în Teatrul din Parcul Romanescu din Craiova, 21 mai 2022, de la ora 21.30

Date:

În cadrul Festivalului de Teatru William Shakespeare desfășurat la Craiova, iubitorii de teatru vor avea parte azi de o surpriză.

Azi, la ora 21.30, la Teatrul din Parcul Romanescu, trupa Teatrului Național „Aureliu Manea” din Turda va pune în scenă piesa „Visul unei nopți de vară” regia fiind semnată de Muriel Manea-Jakab, scenografia este semnată de Eliza Labancz iar light-design-ul de Lucian Moga.

Craiovenii vor avea ocazia să o vadă în distribuția spectacolului pe craioveanca Ingrid Neacșu, membră a trupei Teatrului „Aureliu Manea” din Turda, care și-a făcut studiile artistice de muzică și teatru (liceu, facultate, master) la Craiova și Cluj-Napoca, în perioada 2007-2016.

Alături de ea, pe scenă vor urca: Cornel Miron, George Sfetcu, Valentin Oncu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Raluca Eremei Bîrza, Bianca Holobuț, Anca Markos, Grațiela Bădescu, Vali P Popescu.

Pe scena Teatrului „Aureliu Manea” din Turda, actrița Ingrid Neacșu a jucat mai multe roluri, dintre care Șambelanul din spectacolul Ivona, prințesa de Burgund, după Witold Gombrowicz, în regia lui Andrei Măjeri, și Clovnul din spectacolul Trix-Show, în regia lui Mihai Gruia Sandu.

Visul unei Nopti de Vară, de William Shakespeare are regia semnată de regizorul Muriel Manea-Jakab care a declarat:

Visul unei nopți de vară este o comedie romantică a dramaturgului englez William Shakespeare. Acțiunea prezintă aventurile a 4 iubiți din Atena și a unui grup de meșteri, aflați într-o pădure luminată feeric de lună și relațiile care se creează între personajele umane și spiridușii care locuiesc în pădure. În spectacolul nostru, duhul Puck, ia forma unui clown, pentru a accentua programul excentric și amuzant. Visul și Misticul se îmbină într-o formă care devine un sistem ireal de real. În procesul de lucru cu actorii, am pus foarte mare accent pe energii, ritmuri, transformăm spectacolul într-un sistem organic. Sunetele s-au născut din exerciții și sunt emise de actorii care, în acest caz devin actori-orchestră. Această îmbinare neobișnuită și pe alocuri amuzantă a unor ființe din lumi diferite, dar cu trăiri intense, a fost construită cu frământare și ciocniri pasionale. Un astfel de proiect, se construiește pe sistemul teatrului de laborator – în care echipa devine un întreg, pe aceeași respirație și același crez. Dar totul e bine când se termină, sau CONTINUĂ cu bine, așa cum ne arată și povestea acestui spectacol – VIS”.

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...