Folia cu bule sau hârtia – ce ambalaj deține caracteristici izolatoare mai bune?

Folia cu bule este utilizată pe scară largă în industria ambalajelor și este un produs foarte apreciat de către persoanele care dețin o afacere care include expedieri de produse, deoarece se consideră că folia cu bule oferă o protecție sporită în timpul depozitării și transportului. Deși folia cu bule este un bun material de ambalare, care oferă și un efect semnificativ de amortizare pentru a proteja articolele împachetate împotriva abraziunii și deteriorării, poate fi folosită și în alte moduri, mai ales că deține proprietăți izolatoare foarte bune.

Folia cu bule – cum este fabricată și ce proprietăți deține?

Folia cu bule este fabricată din două folii de plastic unite împreună cu bule de aer captate în interiorul acestora. Rezultă un efect de amortizare care protejează produsul împachetat atunci când este depozitat, manipulat sau transportat. Când este înfășurată în jurul articolelor fragile, servește ca un strat protector și, astfel, permite produsului să ajungă la utilizator în siguranță deplină. Pe foliecubule.ro veți găsi mai multe opțiuni de folie cu bule, inclusiv cu bule mici și cu bule mai mari. Deși foliile cu bule mici sunt utilizate pe scară largă, foliile cu bule mari oferă mai multă protecție. Foliile cu bule răspund nevoilor diferite, deoarece sunt disponibile într-o varietate de opțiuni. De exemplu, există folii cu bule antistatice care sunt prevăzute cu o acoperire specială pentru a proteja corezpunzător articole precum sârma. Dacă este necesar să împachetați articole voluminoase, puteți achiziționa role mari de folie cu bule, având astfel opțiunea de a tăia folia în funcție de necesitățile personale.

Folia cu bule – cât de eficiente sunt proprietățile sale de izolare?

Potrivit științei, crearea unei bariere între obiectele calde și reci pentru a reduce transferul de căldură este cunoscută sub numele de izolație. De asemenea, actul de separare a unui corp de alte corpuri prin neconductori pentru a preveni transferul de electricitate, de căldură sau de sunet, este cunoscut tot sub denumirea de izolație. Orice tip de material conceput pentru a reduce fluxul de căldură, fie dinspre sau în interiorul unei clădiri, se numește material izolator. Aerul este un bun izolator și, deoarece folia cu bule nu este altceva decât bule de aer prinse între două foi de plastic, servește ca un bun izolator, crescând rezistența la fluxul de căldură, dar acționând totodată și ca o barieră excelentă împotriva pierderii de căldură. Folia cu bule, dacă este folosită ca izolator, este comparativ mai ieftină decât multe alte materiale izolatoare tradiționale. De asemenea, este reutilizabilă, așa că o puteți folosi ori de câte ori doriți ca material izolator, atât timp cât își menține forma.

Folia cu bule – este un izolator mai bun decât hârtia?

Conductivitatea termică a unui material determină dacă acesta este un bun izolator. Conductivitatea termică este măsurată în wați pe metru kelvin și este măsura care indică cât de ușor trece căldura printr-un anumit material. Conductivitatea termică a hârtiei este de 0,05 wați pe metru kelvin, deci este un bun izolator, reducând convecția, conducția și radiația căldurii. Cu cât conductivitatea termică este mai mică, cu atât sunt mai mari proprietățile de izolare. În timp ce conductivitatea termică a hârtiei este de 0,05 wați pe kelvin, a foliei cu bule este de 0,027 wați pe kelvin. Prin urmare, folia cu bule este un izolator mai eficient decât hârtia, ceea ce o recomandă pentru împachetarea articolelor fragile la temperaturile extreme și la schimbările bruște de temperatură.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie